Fartfylld kitesurfing i Stockholms skärgård

Gustav Morin

Gustav Morin

Vad är bäst av kitesurfing och vindsurfing? Gustav Morin och Torvar Mirsky drar på ett par dagars testtur i Stockholms skärgård. Här är filmen från dag ett.

I ett tidigare inlägg berättade jag om när jag och australiensaren Torvar Mirsky testade kiteracing-utrustning mot vindsurfing. Men vi hade videokamera med ombord också och här kommer filmen från första dagen.

Vi lastade redaktionsbåten, en Beneteau Barracuda 7, full av prylar och uppskattade återigen möjligheten att kunna surra fast det mesta på taket, precis som på en surfbuss.

Målet var Sandhamn, där skulle vi ha vårt basecamp. Men redan på utfärden från Stockholm började det att blåsa och Torvar ville gärna visa hur enkelt det är att starta direkt från båten. Detta var ju en kamp mellan kite- och vindsurfing och detta blev rond ett.

På en liten båt är det bökigt att rigga upp vindsurfingsegel och att fixa med relativt stora och otympliga brädor. Kitebrädan är mindre och själva kiten mjuk i formerna.

– Bara att pumpa upp den, kasta i vattnet och låta den flyta iväg tills linorna är spända och dra upp den i luften.

Så lät förklaringen från Torvar om hur detta skulle gå till. 

Det var nästa så enkelt. Förutom att linorna trasslat sig rejält. Dem ska man tydligen helst reda ut och förbereda innan man ger sig ut på en sju meter kort båt….

GPS kitesurfingTorvars toppfart första dagen i cirka sju m/s.

Både Formula vinsurfing- och kiteracingutrustningen är gjorda för att ta sig snabbt runt en kryss/läns-bana, alltså att kunna gå högt på kryssen och lågt på undavinden. Men siktar man bara på fart och struntar i vinkeln är kiteracinggrejerna svåra att slå.

bloggare_adrenalin_Torvar_kiteracing_Torvsurf_play-2

Relaterade artiklar

Vindsurfande kvinna – 81 år gammal.

Nytt Guiness rekord i vindsurfing av 81-åring!

nyheter_2019_Kitesurfare_trafikkaos_Kitesurfare_stops_train

Kitesurfare sätter stopp i tågtrafiken!

Vattensport_2018_ForutanVind_Ingang_Kite_in_lightwind

Segling förutan vind!

Vattensport_2017_Naishfoiling_Naish_satsar_på_foiling_vindsurf

Vindsurfinglegend satsar på foiling

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar