Klartecken för Bimba att köra maratonracet Rouen 24

Redaktionen

Redaktionen

bat_rouen_puffNu är allt klart för mitt deltagande i Rouen 24 race där man kör 24 timmar i sträck. Jag kommer att ackompanjeras av tre erfarna och mycket duktiga kvinnliga racerbåtsförare. Tillsammans har vi lyckats få racingvärlden att rikta sina blickar mot oss i detta prestigefyllda och oerhört tuffa race som jämförs med bilsportens Le Mans 24-timmars!

Det kommer att bli en otrolig utmaning att köra Rouen 24 h. Varje förare kommer att ha ett körschema på två timmar innan byte. Därför får jag nu hjälp att träna upp min kondition och uthållighet av träningsproffsen på Bosön. Jag har under de senaste 3 månaderna styrketränat mycket. Nu kommer jag även att öka min träning med intervall- och konditionsträning, och träningsintensiteten är sedan två veckor tillbaka fem till sex dagar dagar i veckan. Det är tungt, men samtidigt hjälper det mig att hålla fokuserad på vad jag vill med denna racingsäsong – att nå toppen!

Rouen 24 Hour Race kommer även att bli ett minnesvärt race där jag får träffa kollegor från världen över. Inte minst mina kvinnliga lagkamrater- Tammy Wolf från Kanada, Marie-Line Hericher från Frankrike och Mette Bjerknes från Norge som jag även kommer att tävla mot i VM i F2.

Rouen 24 Hour Race körs 26-27-28 maj på floden Seine i Frankrike.

Följ mig också på facebook.com/bimbasjoholm.

roeun

Ett 50-tal katamaraner i tre olika klasser körs samtidigt som floden är öppen för lastfartyg, vilket ger en extra krydda… Det blir riktigt tufft och bråkigt vatten att köra på. Dessutom körs racet delvis i mörker.

bat_rouen

Båtarna som används är så kallade Formel 2-båtar med 200 hk och toppfart på 100 knop.

 

bat_rouen_puff

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar