Lidingö Runt – startskottet för årets kappseglingar

Jimmy Hellberg

Jimmy Hellberg

Pac_manPå lördag går startskottet för Lidingö runt – den första stora regattan för säsongen för oss som seglar ”folkrace”, det vill säga SRS. Just nu är 309 båtar anmälda, vilket gör detta till ett av Sveriges största startfält och det är ju riktigt kul!

En annan kul sak som dykt upp är Avantime Cup, ett initiativ för att främja havskappseglingen i Sverige. Det hela går ut på att man väldigt enkelt anmäler sin båt och besättning på avantimecup.se och sedan kör minst fem av de sju regattor som ingår i cupen; Lidingö Runt, Ornö Runt, Sandhamn Open, ÅF Offshore Race, ORCi VM Finland, Tjörn Runt och Datacom Cup.

Att delta i cupen och slåss om prisbordet, som verkar vara något utöver det vanliga, är helt gratis så när som att man måste vara medlem i Svenska havskappseglingsförbundet.

Avantime Cup-hemsidan är riktigt snygg och jag gillar framförallt funktionen att man kan klicka och få information om varje team (förutsatt att de har valt att skriva in något om sig vilket jag hoppas att alla gör). Detta är kanon för det är ju mycket roligare om man vet lite om båtarna man möter. Jag har just anmält min båt PAC-MAN och vi har hittills planerat in fyra race i cupen.

Anmäl din båt och var med du också!

Läs mer om Lidingö Runt.

BR_38_PacMan
Foto: Mats Johansson

Peke, hydrauliskt uppfällbar köl och vattenballast. B&R 38:an var före sin tid. Men den har ännu inte testats på kappseglingsbanorna.
  

Pac_man

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.