Lyxhäng på Antigua

Redaktionen

Redaktionen

Lisa är framme i vad som nog kan kallas Karibiens lyxbåtscentrum. Hon njuter av tillvaron och ser fram emot ett eventuellt äventyr på en väldigt extrem båt.

19 januari. Falmouth Harbor, Antigua.

Nu har jag varit några dagar på Antigua och börjar förstå hypen – snacka om en lyxjaktsoptimerad hamn!

Hamnen består nästan bara av olika professionella besättningar och ”dayworkers”, inte en ägare så långt ögat kan nå. Detta skapar ju såklart en ganska avslappnad stämning.

Vid fyratiden på eftermiddagarna slutar alla sina pass och då är det full aktivitet som gäller. Vissa seglar Laser, många tjejer trippar iväg med yogamattan under armen, några snörar på sig löparskorna och andra går direkt till närmsta bar. Det finns aktiviteter för alla smaker.

På ett sätt är Antigua en smått bisarr plats. Marinan är väldigt modern och många av jakterna som ligger här är värda flera hundra miljoner kronor. Samtidigt finns det många till synes fallfärdiga hus i närheten och här och var sitter rastafaris och tar det cool. Kort och gott är det väldiga kontraster.

Bilderna är tagna i Falmouth Bay, Antigua. Solen går ner över Shirley Hights, en utkiksplats sju km från English Harbour.


Idag är det lördag och vi ska till stranden och bada. Jag bor fortfarande på Swan 82:an Berenice men tänker att jag flyttar på mig efter helgen.

Jag har träffat ett gäng som driver den gamla VO70-båten Green Dragon som deltog i Volvo Ocean Race 2008-2009. Den ligger i hamnen och rycker otåligt i sina förtöjningar.

Jag har hängt lite med besättningen och det verkar som att jag kan få chansen att segla med dem till Dominikanska Republiken. Jag hoppas verkligen att det blir av. Det hade varit grymt kul och en väldig omställning från att segla Swan. Från luftkonditionerad lyxhytt, stort pentry och dusch till en båt som i princip är ett tunt kolfiberskal. För att inte tala om vilken skillnad i fart och seglingsupplevelse det lär bli!

Förhoppningsvis blir det mer om det senare. Om det inte blir av ska jag höra mig för om möjligheten att följa med på en annan båt. Eller så tackar jag för mig och flyger tillbaka till Sverige. Vi får se.

På nordvästra delen av ön finns den mest fantastiska stränderna. Det finns en del stora mataffärer på ön och det märks att det är en brittisk ö.

bloggare_lisa_pa_havet_Blogg_11_strandhopp_Lisa_blogg_11-6

Relaterade artiklar

LindaLindenauLasPerlas1

Hon har seglat 40 000 sjömil med 250 kvinnor

Spektakulart_2017_KaribienSoptipp_Ingan_Bildmontage-mall-2-delad-kopia

Karibien – före och efter orkanen

batar_BugattiNinette66_Ingang_BugattiIngangg

Bugatti går till sjöss

racing_bankappsegling_2017_J-ClassStudio_Ingang_JClass

J-Class – svindlande uppgörelse i Karibien

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar