Kustbevakningen upptäckte stulna motorer av slump

Gustav Morin

Kustbevakningen fyndar Under en kontroll av lastbilar på väg att lämna Karlshamn med färja upptäckte Kustbevakningens aspiranter fyra båtmotorer som misstänks vara stulna.

Det var på onsdagseftermiddagen som några av Kustbevakningens aspiranter tillsammans med sina handledare i samband med lastsäkrings och farligt godskontroller i Karlshamns hamn upptäckte de stulna motorerna. Kustbevakningen skulle genomföra en farligt gods-kontroll på en lastbild med 20 ton etanol, då de upptäckte fyra båtmotorer inklämda bland det farliga godset.

Aspiranterna, som håller på att utbildas till kustbevakningstjänstemän, var ute på praktik för att lära sig om tillsyn av lastsäkring och farligt gods. De lyckades spåra ägaren till en av motorerna som bekräftade att den var stulen. Polis tillkallades och kunde när de kom på plats beslagta motorerna och föra chauffören polisstationen för vidare förhör.

Kustbevakningen utför regelbundet tillsyn av farligt gods och lastsäkring i svenska hamnar. Syftet är att bidra till en god sjösäkerhet genom att förebygga, hindra och begränsa att sjötransporterna orsakar skador på liv, hälsa, miljö eller egendom. 

nyheter_2017_KBV_hittar_motorer_Kustbevakningen_fyndar

Relaterade artiklar

Stulna_Batmotorer_Ater

Välkomna hem – 25 stulna båtmotorer åter i Sverige

Kustbevakningen_slog_till_mot_manniskosmugglare

Kustbevakningen slog till mot människosmugglare

Slackningsarbete-farygsvrand-Goteborg

Fartygsbranden – riskfylld bogsering påbörjas imorgon

Tolv båtmotortjuvar gripna i Stockholm

Tolv misstänkta båtmotortjuvar gripna i Stockholms län

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar