Kustbevakningen upptäckte stulna motorer av slump

Gustav Morin

Gustav Morin

Kustbevakningen fyndarUnder en kontroll av lastbilar på väg att lämna Karlshamn med färja upptäckte Kustbevakningens aspiranter fyra båtmotorer som misstänks vara stulna.

Det var på onsdagseftermiddagen som några av Kustbevakningens aspiranter tillsammans med sina handledare i samband med lastsäkrings och farligt godskontroller i Karlshamns hamn upptäckte de stulna motorerna. Kustbevakningen skulle genomföra en farligt gods-kontroll på en lastbild med 20 ton etanol, då de upptäckte fyra båtmotorer inklämda bland det farliga godset.

Aspiranterna, som håller på att utbildas till kustbevakningstjänstemän, var ute på praktik för att lära sig om tillsyn av lastsäkring och farligt gods. De lyckades spåra ägaren till en av motorerna som bekräftade att den var stulen. Polis tillkallades och kunde när de kom på plats beslagta motorerna och föra chauffören polisstationen för vidare förhör.

Kustbevakningen utför regelbundet tillsyn av farligt gods och lastsäkring i svenska hamnar. Syftet är att bidra till en god sjösäkerhet genom att förebygga, hindra och begränsa att sjötransporterna orsakar skador på liv, hälsa, miljö eller egendom. 

nyheter_2017_KBV_hittar_motorer_Kustbevakningen_fyndar

Relaterade artiklar

KBV

”Kaos i fritidsbåtstrafiken”

Sjopolisen 1

Sjöpolisen – det här irriterar de sig på!

Stöld av utombordare blir allt vanligare.

Utombordare – värsta stöldvågen någonsin

Tullverket cigarettsmuggling

Familjebåtar storsmugglar cigaretter på Östersjön

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar