Lär dig livesända från din båt

Gustav Morin

Solidtango seglingUnder 2012 sände vår streamingleverantör Solidtango tillsammans med net1 live från flera båtar under ett antal kappseglingar och man kunde följa dem dygnet runt på Hamnen.se. Ikväll håller de föredrag om hur det går till. Självklart livesänds föredraget via webben.

I samband med Gotland Runt 2007 gjordes första försöket att livesända från en havskappsegling. Först ut var Mikael Ryking på net1 som då hette ice.net. År 2008 gjorde Johan Lundqvist ett försök att sända live från Gotland Runt från en av tävlingens minsta båtar med hjälp av hostingföretaget Globalinn. Året efter förenades Micke och Johan som partners till KSSS och man gjorde en större satsning på livesändning från flera båtar. Konceptet drog väldigt många tittare och gav blodad tand.

År 2012 hakade vi från Hamnen.se på trenden och publicerade sändningar från flera olika kappseglingar.

I kväll presenterar Johan och Mikael sina erfarenheter kring livestreaming och video ombord, samt berättar om de senaste trenderna inom området. Platsen är KTH i Stockholm och föredraget, som sker på uppdrag av Havskappseglingsförbundet, börjar klockan 18.30. För er som inte har möjlighet att komma och lyssna på plats livesänds hela föredragetSolidtangos Playkanal.

Det går utmärkt att ställa frågor i chatten i samband med livesändningen.

Läs mer om Solidtangos egen seglingssatsning med Arcona 321 och om företaget här.

nyheter_2013_Solidtango_segling

Relaterade artiklar

Rolex Sydney Hobart 2022

Sydney Hobart – tät start och vilda slagdueller

Fastnet_Race_1979_inledning

Fastnet Race 1979 – frågor och svar om den stora katastrofen

Gotland_Runt_rekorddeltagande

Årets Gotland Runt väntas slå publikrekord

Infiniti_52

Ny finsk kappseglingsbåt övergavs på Atlanten

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar