Lewmar HX1 – snyggt och råstarkt ankarspel

Redaktionen

Redaktionen

Ett ankarspel som är snyggt, tåligt och mycket kraftfullt på samma gång. Det var visionen när man tog fram nya Lewmar HX1.
Här är resultatet.

Utseendet väljer vi att inte kommentera men när det gäller mätbara fakta som vikt och styrka så finns det ingen anledning att tvivla på att det här nya ankarspelet från Lewmar är både lätt och kraftfullt.

Enligt uppgift ska det vara dubbelt så starkt och stryktålig som föregångaren Lewmar Pro-Fish. Mycket tack vare spelets växellåda som har vad man kallar för en planetväxel. Mer om det här.

Lättare och starkare
I övrigt sorteras nyheten in under i kategorin ”horisontella ankarspel” och tack vare lösningen med kättinghjul i komposit så har den färdiga produkten blivit ytterligare fyra procent starkare och femton procent lättare i sin konstruktion.

Som om inte det vore nog så uppges också det nya spelet vara både tystare och mer pålitligt då matningen blir stabilt och greppet osvikligt tack vare en kombination av komposit och nickelpläterad brons.

Fritt fall eller ej?
HX1 finns i versioner med eller utan frifall med möjlighet att uppgradera till frifall i efterhand. Två motoreffekter – 500W och 800W för 12V som klarar 6,7mm eller 8 mm kätting samt treslagen lina i storlekarna 12, 14 och 16mm.

Pris från cirka 11 000 och upp till 13 000 kr. Mer info här.

batprylar_2017_LewmarSpel_Ingang_LewmarIngang

Relaterade artiklar

batprylar_2017_AnkraHOC_Ingang_HOC_ankarspel

Ankra med en knapp

Lewmars nya winschhandtag

Lewmar fimpar fibblet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar