Lift eFoil – svävande surfing i över 20 knop!

Redaktionen

Redaktionen

Det som började som en galen idé har nu utvecklats till en färdig produkt. Se minidokumentären om innovatören Nick Leason och hans Lift eFoil.

Som Hamnen.se har rapporterat tidigare (artikel från den 29/3 2017) så är Lift eFoil inget mindre än en foilande surfbräda som drivs av en elektrisk motor.

Men då återstod fortfarande en hel del arbete innan den var klar för försäljning. Nu låter man meddela att man påbörjar leveranserna nu i september.

En Lift eFoil kostar från 12 000 dollar i USA.

Det hela började som en galen idé och det första exemplaret var ett hopplock av befintliga delar som bara lyfte över vattenytan några ögonblick. Men det räckte för att innovatören Nick Leason skulle förstå att detta var något att bygga vidare på.

Man reglerar farten med en trådlös fjärrkontroll och glider fram näst intill ljudlöst ovan vattenytan i farter upp mot 25 knop och i upp till en timme innan det är dags att ladda på batteriet igen.

Påståendet att Lift eFoil skulle vara världens första eldrivna foilande bräda är dock fel. Först ut var Jetfoiler som Hamnen.se rapporterade om redan i Augusti 2016.

Lift eFoil kostar från 12 000 dollar.

Mer info här.
https://www.liftfoils.com

Se också:
Lift eFoil – eldriven och foilande surfbräda.

 

Vattensport_2017_LifteFoilDokumentar_Ingang_LiftDokIngang

Relaterade artiklar

Oceanbird_image_Wallenius_Marine

Oceanbird – svenska bilfraktarfartyget ska kapa utsläppen med 90 procent

Superladdare från BKK/Plug

Nu byggs Nordens första marina nätverk för snabbladdning

Buster boats

Ny tuff eldriven Buster!

elskotrar

L’Overboat – elfoiling-katamaran-vattenskoter!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar