Litet och kraftfullt värmepaket

Redaktionen

Redaktionen

Ny båtvärmare från EbespächerTyst, snabbstartad och liten, så beskriver Ebersprächers sin nya värmare. Den går under modellbeteckningen Hydronic M II och visas för första gången på London Boat Show.

Föregångaren, Hydronic M, premiärvisades så sent som i somras på flytande båtutställningen i Southampton. Ebersprächer menar att Hydronic M II är den minsta men mest kraftfulla och mest snabbstartade dieselvärmaren på marknaden.

Den finns som luft- och vattenvärmare och lanseras i tre olika ”kraftpaket” – 8, 10 och 12 kW. Värmaren passar för båtar upp till 12 meters längd.

Enligt tillverkaren ska värmaren ge sin maximala effekt på tvåtredjedelars tid av vad konventionella värmare klarar av. Tiden mellan service har fördubblats, från 3 000 timmar till 6 000.

Bränslet till värmaren tas direkt från båtens bränsletankar. Hydronic M II ska vara extremt bränslesnål där 8 kW-modellen förbrukar 0,9 liter per timme. Den går även att köra på bio- diesel.

Värmaren är en marin modell av bilvärmare. Ebersprächer menar att de drar nytta av de stora volymerna inom bilindustrin för forsking och utveckling, vilket kommer båtindustrin tillgodo.

 

 

Ny båtvärmare från Ebespächer

Relaterade artiklar

nyheter_2018_LondonInstallt_Ingang_LondonInstalltIngang

London Boat Show ställs in

nyheter_2018_GustavsbergMassa_Ingang_GbergIngang

Dags för segelbåtspaning!

nyheter_2017_BatmassorHost_Ingang_MassorIngang

Triss i båtmässor i höst

batar_motorbatar_2017_Marex310SC_Ingang_Marex

Marex 310 SC – världens bästa på det mesta?

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar