Jeff Bezos nya lyxjakt för 5,2 miljarder äntligen sjösatt

Elias Johansson Rimsby

Jeff_Bezos_seglande_superjakt En tremastad skönhet på 127 meter med en tillhörande tenderbåt på 76 meter. Det är Amazon-grundaren Jeff Bezos senaste båtköp. Pris 262 miljoner kronor – per år i bara underhåll.

Amazon-grundaren Jeff Bezos, som i skrivande stund lär vara god för ungefär 1 240 miljarder kronor, har skaffat sig en båt. Eller två om man ska vara nogräknad. Störst och stoltast av de båda är en 417-fotare med tre master, pool, en besättning på 40 personer samt plats för 18 övernattande gäster.

Tenderbåt med H-platta

Däremot har den ingen helikopterplatta som em del medier felaktigt har rapporterat. Den helikopterplatta som man far efter sitter på den tillhörande 76 meter långa tenderbåten vars uppgift lär att hålla sig i närheten och finnas till hands när något saknas ombord.

Pris 5,2 miljarder

Felaktig är också den tidiga beräkningen om vad båten jakten skulle komma att kosta. För två år sedan rapporterade Hamnen om att bygget skulle dra iväg upp till 4,2 miljarder kronor. Med facit i handen får vi lägga på motsvarande ytterligare en miljard, enligt New York Post.

Amazon-grundaren Bezos nya lyxjakt får äntligen lämna varvet. 

På egen köl – första rörliga bilderna på Bezos nya lyxjakt.

På egen köl

Efter en del förseningar har Bezos och flickvännen Lauren Sanchez jakt äntligen lämnat varvet i Zwijndrecht, nära Rotterdam i Nederländerna för sina första sjömil på egen köl.

Se videoklippen!

Foto: Facebook/Dutch Yachting

 

Jeff_Bezos_seglande_superjakt

Relaterade artiklar

Delta 88_inledningsbild

Delta 88 – unik chans att köpa svenska lyxjakten

Somino_lyxjakt

Världens största lyxjakt växer fram i Norge

Sailing_Yacht_A

Skattepengar delfinansierade Andrey Melnichenkos lyxjakt

Phoenix_II_superyacht

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar