BlackCat – ny frestelse i superjaktvärlden

Redaktionen

Redaktionen

Den välmeriterade Tornado-seglaren Mitch Booth, med medaljer i såväl OS som VM och EM, har nu växlat upp i storlek och producerar cruisingkatamaraner jätteformat.

Tornadoseglaren Mitch Booth och superjaktdesignern Malcolm McKeon har ett gemensamt mål i att producera cruisingkatamaraner i jätteformat.

Därmed har de hittat en egen nisch i utbudet av superjakter och BlackCat som nu har växt fram på ritbordet och som väntar på sin beställare är tänkt att bli 50 meter lång och gott om svängrum ombord med en boyta på 240 kvm.

30 knop i snitt!
Sedan ska den bjuda bekväm segling och kunna avverka stora sträckor på kort tid i snittfarter på 25-30 knop, uppger man på nyetablerade BlackCat Superyachts.

Fördelen med att segla på två skrov, menar man, är att man då har en stabil och mycket bekväm plattform som inte lutar nämnvärt och som kräver en förhållandevis liten besättning för att segla.

Skrovet i kolfiber kompletteras med en överbyggnad som till största delen består av glas. Skisserna i denna artikel ska ses som ett förslag och en grund att jobba vidare från.

Viljan är stor från producentens sida att tillgodose kundens specifika önskemål och skräddarsy BlackCat så som kunden vill att den ska se ut.

Hemsida BlackCat Superyachts.

batar_Lyxyachter_2016_BlackCat_Ingang_BlackCatIngang

Relaterade artiklar

Greta-Thunberg-La-Vagabonde

Greta Thunberg kämpar i storm på Atlanten!

batar_Lyxyachter_2018_HereComestheSun_Ingang_HereComestheSunIngang

Superjakt med en alldeles egen specialitet

batar_segelbatar_2017_Neel45_Ingang_Niil45Ingang

Neel 45 – cruisingtrimaran med temperament

batar_Lyxyachter_2017_Benetti1111_Ingang_BENETTIINGANG

Benetti Yacht – din i en vecka för sex miljoner

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar