Effektiv lyxtrimaran med infällbara skrov

Gustav Morin

Gustav Morin

Ultra Luxum Sugen på att köpa något större till sommaren? Då kan denna 48-meters trimaran vara något för dig. Med influenser från Formula 1 så är den i en klass för sig.

Trimaranen Ultraluxum CXL är en den första båten i sitt slag. Totalt mäter hon 48 meter i längd och 23 meter i bredd. Det unika är att de yttre pontonerna kan fällas ihop på bara några få minuter, vilket ger en bredd på ”endast” 11 meter. Designmässigt sägs tillverkaren ha tagit influenser från Formula 1, och skapat en aerodynamisk design.

Större båtar kräver större master, och det är inget undantag i det här fallet. Masten når 60 meter över vattenytan och båten har en totalvikt på nära 150 ton. För att lyckas hålla nere vikten så gott det går tillverkas Ultraluxum CXL av kompositmaterial.

Invändigt finns den senaste tekniken med underhållningssystem, satelit-tv och satelit-internet. Totalt finns tio hytter, spa, lounge, matsal och pentry ombord.

Intresserad? Ja, smakar det så kostar det. Priset landar på omkring 40 miljoner euro, drygt 340 miljoner svenska kronor.

//CARL LUNDBORG

FAKTA ULTRA LUXUM:
Längd: 48 meter
Bredd: 23,10 meter
Vikt: 150 ton

batar_Lyxyachter_Ultra_luxum_Ultra_Luxum_puff

Relaterade artiklar

Jon Olsson builds extreme boat in carbon fiber

Jon Olsson bygger herrejösses-båt i kolfiber – med eldrift!

X-Yachts X-Power 33C 5

X-Power 33C – premiär för X-Yachts första motorbåt

tango_4

Dags att slå till på en begagnad Wally!

Wally_165_2

165 Wallypower – norsk design i mästarklass!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar