Lösning på lyxproblem – en extra superjakt

Redaktionen

Redaktionen

Hur får man plats med alla tenderbåtarna, bastun, spa-avdelningen, gästerna och all personal när man ska kasta loss med sin superjakt? Fraser Yachts i Monaco har gnuggat geniknölarna och kommit upp med en lösning.

Ett betydande lyxproblem i superjaktkretsar verkar vara hur man ska få plats med spa–avdelningen, gymmet, poolen, rutschkanan och allt det andra som tillhör livets nödtorft. Men inget problem är som bekant större än att det kan lösas.

Istället för att stapla grejer på varandra på däcket så hostar man bara upp 3 800 000 euro och köper en extra lyxjakt. Yxt One är en riktig laståsna som man skräddarsyr för sina speciella önskemål. Hur som helst är den bättre anpassad till att forsla grejer än den lyxjakt man redan har. Häpp!

Tanken är att extrajakten ska hänga efter moderfartyget på behörigt avstånd under kryssningen och vara till hands när det behövs någon leksak att pigga upp tillvaron med. Den kan också vara ett gym och/eller en beach club. Endast beställarens fantasi sätter gränserna.

I motorrummet på denna bogserbåtliknande skapelse sitter det dubbla dieselmotorer som ger en marschfart på 16 knop. Bog- och akterpropellrar gör den förhållandevis lättmanövrerad när man behöver borda moderskeppet. Därtill finns det naturligtvis bekvämt boende för kaptenen och hans besättning ombord.

Yxt One
Längd: 23,98 m
Bredd: 7,10 m
Djupgående: 1,45 m
Pris från: 3 800 000 euro
Mer info: www.fraseryachts.com

Relaterade artiklar

Anna Sandgren lyxjakter Monaco 2

Verklighetsväjarna och det försvunna samvetet

batar_Lyxyachter_2018_HereComestheSun_Ingang_HereComestheSunIngang

Superjakt med en alldeles egen specialitet

batar_motorbatar_2017_Windy43_Ingang_Windy43Ingang

Windy 43 Blackhawk – mot Medelhavet!

Spektakulart_2017_TestPool_Ingang_TestPoolIngangGGG

Badleksaker för de stora