Första bilderna – här är Jeff Bezos nya miljardjakt

Första bilderna – här är Jeff Bezos nya miljardjakt

Jeff-Bezos-koru-yacht
Prisuppgifterna varierar men jakten tros ha kostat runt 4,2 miljarder.

Båten har varit omtalad men nu är den här. Amazongrundaren Jeff Bezos 127 meter långa miljardbygge är i en klass för sig själv. Nu har den fångats på drönarfilm under sina sjötester utanför Mallorca, se och häpna! 

Att satsa på en jolle var inte ett alternativ när miljardären och Amazongrundaren Jeff Bezos fick idén att börja segla. Istället lade världens tredje rikaste man 4,1 miljarder kronor på vad som skulle bli världens näst största seglingsjakt, överskuggad endast av den så kallade Sailing Yacht A. Båten har fått namnet Koru och nu sjösatt och gått igenom alla sjötester.

Sekretesbelagt bygge

Den tremastade skonerten på 127 meter är byggd av holländska Oceanco med ett skrov av stål och överbyggnad i aluminium. Aktern är en klassiskt överhängande och på akterdäck ligger föga förvånande en pool. Själva överbyggnaden har två våningsplan med vad som tycks vara gott om sociala ytor och soffgrupper.

Koru på sina sjötester utanför Mallorca.

Eftersom att Koru är en segelyacht enligt konstens alla regler är det dock svårt att landa en helikopter på däck. Detta var emellertid inga problem för Bezos som beställde en supportjakt på 246 fot. Den överdimensionerade dingen huserar allt från mindre tendrar till vattenskotrar och såklart – en helikopterplatta.

Men mycket mer än så vet vi inte om Amazongrundarens skrytbygge. Processen kring konstruktion och ägande förhållanden har, likt med många andra lyxjakter, varit under sekretess från varvet.

Själva byggprocessen har dock inte varit helt smärtfri. Under konstruktionen ville skeppsbyggaren Oceanco att staden Rotterdam där varvet ligger skulle montera ner en historisk bro för att kunna bogsera ut båten. Den planen fick dock skrotas efter en proteststorm. Istället fick Koru få sina master transporterade på annan plats.

Nu har man dock släppt drönarfilmer från en av de första seglingsturerna med denna spektakulära båt. I klippet befinner sig Koru utanför Mallorca dit hon tagits från varvet i Holland.

Jeff-Bezos-koru-yacht

Visa 1 Kommentar

1 kommentar till “Första bilderna – här är Jeff Bezos nya miljardjakt”

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Seglingsexperten Jimmy Hellberg tar en titt på Jeanneaus Sun Fast 30 One Design. En Båt som kan bli en ny måttstock i entypsracing.

Jeanneau Sun Fast 30 OD – havskappsegling på lika villkor

Rib-Unlimited-elbatsmassan

RIB Unlimited 8 – svensk tuffing med dubbla elmotorer

Motorbåten Saxdor 400 GTO visar sina utfällbara skrovsidor.

Saxdor 400 GTO – varde ljus, rymd och volym!

I tre omgångar attackerades Magnus av pirater utanför Colombias kust ett par dagar innan nyår.

Svenske långseglaren hittad avliden efter skeppsbrott