Ljust och luftigt

Redaktionen

Redaktionen

Om man vill vara riktigt inne i lyxjakts-världen så beställer man ett glaspalats på ett katamaranskrov som är designat av det unga stjärnskottet Lujac Desautel.

Den som är ute efter en stor båt med mycket boyta bör ge Lujac Desautel Glass Yacht en chans. För ett mer luftigt och rymligt flytetyg har sällan skådats. Skrovet är av katamarantyp och ovanpå det finns tre överbyggnader i form av glasblock som är staplade på varandra.

Som alltid när det gäller exklusiva superjakter för åtskilliga miljoner har kunden stora möjligheter att själv påverka utformningen och inredningen. Bilderna här intill kan kanske ge inspiration innan man lägger sin beställning.

En av många finesser på denna katamaran är att akterdäcket kan sänkas (elhydrauliskt) så att man lätt kan sjösätta och torrsätta sin tenderbåt samtidigt som det är lättare att hoppa i och komma upp ur vattnet när man badar.

I grundreceptet ingår också en hiss så att man ska slippa springa i trappor mellan våningarna. Totalt erbjuds en boyta på 5 600 kvadratfot. Sedan får beställaren själv bestämma om han eller hon vill ha en eller flera spa-avdelningar med pooler ombord.

Mer info här.

Relaterade artiklar

Emirates Team New Zealand’s launch ‘Te Kāhu’ test boat in Auckland

America´s Cup – Nya Zeeland satsar på motorbåt!

Anna Sandgren lyxjakter Monaco 2

Verklighetsväjarna och det försvunna samvetet

ICE_Kite_stilla_

Ice Kite – draksegling för lyxlirare!

Hybrid ship Roald Amundsen Puff

Första hybridfartyget genom Nordvästpassagen