Du är här:Hem Artiklar Lyxjakter IMAX-biografer superhett på superjakter

IMAX-biografer superhett på superjakter

image
När du redan har en superjakt med gym, spa-avdelning, beachbar, helikopterplatta, tendergarage och allt annat som skriker "jag är rik och uttråkad!" så kan en IMAX-biograf bli nästa grej. 

Biografer som visar IMAX-filmer på superbreda kupolformade skärmar hör till ovanligheterna. Faktum är att det bara finns en enda IMAX-biograf i hela Sveriges rike, nämligen Cosmonova på Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm.

image
Har man en superjakt i klass med Serene (133 meter) så går det utmärkt att bygga in en IMAX-biograf.

Men det hindrar inte att man kan bygga in en IMAX-biograf i sin båt. Det gäller bara att båten såväl som plånboken är tillräckligt stor. En som inte tvekar att erbjuda denna tjänst är Alan Bernardi som är grundare och VD på Yacht Intelligence.

image
Det sägs att det första IMAX-systemet anpassat för "båtvärlden" ska monteras på vad som ska bli världens största segeljakt på 492 fot.

– Det är inga problem om bara båten är 328 fot (100 meter) lång, säger han till Yachtingmagazine.com.

Lastrum blir biograf
Just nu är man i färd med att installera den första IMAX-biografen i en superjakt. Dock utan vilja att avslöja vilken jakt det gäller. Däremot låter de meddela att biografen installeras i ett utrymme som tidigare var ett lastrum.

Därefter kan ägaren med sällskap inte bara titta på IMAX-filmer utan också koppla upp videokonferenser med ovanligt hög närvarokänsla. Därtill kommer de också kunna dansa med hajarna utanför skrovet på säkert avstånd. Detta geom undervattenskameror som är direkt kopplade till IMAX-skärmen.

Publicerades: 2014-12-02

Skriv ut