Italienska Riva bygger superjakter i stål

Redaktionen

IngangFix 490x260

Det klassiska italienska motorbåtsmärket Riva har stora planer på gång. Nu börjar de bygga superjakter med stålskrov. Först ut är en bjässe på 164 fot och det är bara början.

Riva, som främst är känt för sina klassiska träbåtar med modellerna Aquarama och Aquariva i spetsen, planerar nu en serie superjakter med stålskrov.

Den första modellen, en 164 fotare, kommer att följas upp av en 223-fotare om ett par år och som om inte det vore nog så talas det om modeller ända upp till 328 fot.

Rejält kliv
Det är ett stort kliv upp från deras nu existerande flaggskepp som heter Riva Mythos och som är på futtiga 122 fot. Enligt Alberto Galas som är VD i Feretti Group, där Riva ingår, så kan denna storsatsning göras för att aktieägarna har mer än bara kommersiella intressen i Riva.

– Tack vare aktieägarna som älskar detta märke och tack vare alla insatser som olika aktörer har gjort så kan vi utforma båtarna med Rivas omisskännliga stil, säger han.

En Riva så som de flesta tänker sig en Riva. Närmare bestämt en Riva Aquarama.

Som sig bör, när det gäller superjakter, så kommer varje exemplar att vara unikt när det gäller interiören och beställaren har full tillgång till Feretti-gruppens ingenjörer, konstruktörer och designers. Allt för att det färdiga resultatet ska bli som önskat.

Grundaren Carlo Riva, 92, är världsberömd för sina träbåtar men förknippas än så länge inte med plåt. 

Den första 164-fotaren från Riva kommer att byggas i italienska Ancona vid Adriatiska havet. Med två feta MAN- eller Caterpillar-dieslar i motorrummet beräknas toppfarten hamna kring 15 knop och marschfarten någon knop under därunder.

batar_Lyxyachter_2014_RivaJakt_IngangFix_490x260

Relaterade artiklar

Phoenix_II_superyacht

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Riva-El-Iseo

Riva El-Iseo – första eldrivna båten från det anrika varvet

Axioma_Superjakt_till_salu

Köpläge – beslagtagen rysk superjakt säljes till vrakpris

Eclipse_Inledning

Superjakterna – växande lyxproblem för oligarkerna

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar