Lyxjaktslivet på en minut

Gustav Morin

Gustav Morin

Den som hungrar efter extremt snabba segelbåtar utan avkall på flärd, vackra platser, snabba tenderbåtar eller bara extrema superjakter, löper nu risk för total abstinens. I den här videon ringas hela lyxjaktsspektrat in på en minut.

Videon är resultatet av företaget Superyachtmedias ambition att samla alla sina bästa bilder och baka ihop dem till en kort promo om sin verksamhet.

Vi kan konstatera att de inte lär lida nämnvärt på jobbet och att det trots finanskriser verkar finnas både en och annan båtfantast med pengar att bränna kvar ute i världen.

Här ovan är ett lugnare videoexempel på en jakt som sägs vara väldigt åtråvärd i den smått bisarra lyxjaktsvärlden, där grundkraven på utrustning överstiger vad de flesta normalt funtade båtmänniskor ens kan hitta på. Just den här jakten heter My Secret och är byggd av Hessen Yachts, som ska vara väldigt öppna för urspårade idéer hos sina storsinta kunder.

Till sist en segeljakt med total inriktning på cruising. Just denna heter Red Dragoon och är 52 meter lång. Den byggdes 2008 av Nya Zeeländska Alloy yachts och var samma år finalist i the Boat International World Superyacht Award.

batar_Lyxyachter_2014_Superyachts_video_Lyxjakter_puff

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_2015_RegatesRoyales_RegatesRoyales_Ingang_RegatesRoyalesIngang

Régates Royales – frosseri i vackra segeljakter

batar_Lyxyachter_2015_Sunseeker155Jobb_Ingang_Sunseeker155Ingang

Efterlysning – testförare av lyxjakter på heltid

racing_bankappsegling_2014_Maxi_Worlds_Ingang_Wally_Wally_Class_puff

Världens vackraste och dyraste i tuff kappsegling

batar_motorbatar_2008_primadonna40_puff

Prima Donna – nytt från Strand-Craft

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar