Miljardärens jakt osäljbar

Redaktionen

Redaktionen

Att sälja sin begagnade båt kan vara tålamodsprövande. Det vet miljardären och Microsofts medgrundare Paul Allen som haft sin 303-fots jakt till försäljning i närmare fyra år utan napp.

Det hjälper inte att Tatoosh, som jakten heter, har plats för 20 gäster, 30 besättningsmedlemmar och därtill biograf, pool, basketbollplan, inspelningsstudio, gym och dubbla helikopterplattor. Det är ändå ingen som nappar.

Ej heller har det hjälpt att jakten fick extra publicitet genom att besöka OS i Sochi. Eller att den lånades ut till Paris och Nicky Hilton, som enligt webbtidningen Business Insider lär ha varit mer än nöjda efter en månad ombord.

Att låna en lyxjakt är en sak. Att punga ut med de 160 miljoner dollar som Paul Allen begär vid en försäljning, är en helt annan.

Efter sina försök att få jakten såld har Allen nu gett upp och bestämt sig för att behålla den tillsammans med sin andra, betydligt större, jakt. Octopus, som den heter, är på 414 fot och har all lyxutrustning som Tatoosh har. Samt en hel del till.  Bland annat en U-båt som en liten fräck och annorlunda tenderbåt.

batar_Lyxyachter_2014_TatooshPuff_TattoshBildspel1_TatooBildspel

Relaterade artiklar

X-Yachts X-Power 33C 5

X-Power 33C – premiär för X-Yachts första motorbåt

Pershing 140

Pershing 140 – aluminiumbåt med 10 400 hk

batar_Lyxyachter_2017_Khalilah_Ingang_KhalilahIngan

Hyr den för två miljoner kronor i veckan!

batar_Lyxyachter_2017_DynamicGTT115_Ingang_Dynamiq_GTT_115_Puff

Dynamic GTT 115 – en Porsche till sjöss

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar