Miljardärens jakt osäljbar

Redaktionen

Redaktionen

Att sälja sin begagnade båt kan vara tålamodsprövande. Det vet miljardären och Microsofts medgrundare Paul Allen som haft sin 303-fots jakt till försäljning i närmare fyra år utan napp.

Det hjälper inte att Tatoosh, som jakten heter, har plats för 20 gäster, 30 besättningsmedlemmar och därtill biograf, pool, basketbollplan, inspelningsstudio, gym och dubbla helikopterplattor. Det är ändå ingen som nappar.

Ej heller har det hjälpt att jakten fick extra publicitet genom att besöka OS i Sochi. Eller att den lånades ut till Paris och Nicky Hilton, som enligt webbtidningen Business Insider lär ha varit mer än nöjda efter en månad ombord.

Att låna en lyxjakt är en sak. Att punga ut med de 160 miljoner dollar som Paul Allen begär vid en försäljning, är en helt annan.

Efter sina försök att få jakten såld har Allen nu gett upp och bestämt sig för att behålla den tillsammans med sin andra, betydligt större, jakt. Octopus, som den heter, är på 414 fot och har all lyxutrustning som Tatoosh har. Samt en hel del till.  Bland annat en U-båt som en liten fräck och annorlunda tenderbåt.

Relaterade artiklar

batar_Lyxyachter_2017_Khalilah_Ingang_KhalilahIngan

Hyr den för två miljoner kronor i veckan!

batar_Lyxyachter_2017_DynamicGTT115_Ingang_Dynamiq_GTT_115_Puff

Dynamic GTT 115 – en Porsche till sjöss

batar_Lyxyachter_2017_AzimutS7_azimut-s7-yacht-1_Puff

Azimut S7 – lyxjakt i spegelglas och kolfiber

batar_Lyxyachter_2017_ANyaPerspektiv_Ingang_A1Fix

Nya perspektiv på A