Ny jakt med 88 meter lyx för familjen

Redaktionen

Redaktionen

Ägaren av den här jätten har uppgraderat från en jakt på 60 meter med kravet att nu få det bästa av det bästa för sin familj med osannolikt lyxiga sviter, en självspelande flygel, biosalong och spa. Han har döpt sin ögonsten till ”Quattroelle”, som har en alldeles speciell betydelse…

Många andra lyxjakter satsar på att vara hypermoderna rakt igenom men med Quattroelle har det tyska varvet Lürssen tillsammans med designern Nuvolari Lenard valt en mer balanserad sammanvävning av traditionella och moderna material.

Ägaren har blivit mycket kräsen efter många år med olika typer av lyxjakter. Totalt ska de 88 metrarna räcka för att husera tolv gäster.


På många sätt är verkligen Quattroelle i en klass för sig. Inte minst när det kommer till namnet. Det är ett italienskt uttryck som kan översättas till fyra gånger bokstaven L, vilket i ägarens sinne betyder ”Love, Life, Liberty and Luxury”.

Bekvämt för hela familjen med gäster
I den mäktiga foajén blir första intrycket en klassisk men samtidigt modern lyxjakt. En imponerande trappa går mellan däcken, men varför skulle man använda den, det finns ju hiss.

Lürssen menar att detaljkvalitet är a och o och säger att de lagt oerhört mycket tid på varje liten trädetalj för att perfekt matcha dem med interiörens dynamik.

Akteröver i foajén ligger matsalen som lätt sväljer 16 till 20 sittande gäster med panoramautsikt omkring sig. Och känner man inte för att bli sittande vid matbordet hela kvällen tar man sig såklart till den förliga foajén där biosalongen ligger.


Gäster och ägare
På huvuddäcket finns fem gästsviter varav tre är för VIP, vilket i korta drag betyder att de är större och har lyxigare sängar.

Alla sviter är dekorerade olika men har samma inslag av varma blåa, beigea och bruna färger.

I många moderna lyxjakter är gästkabinerna placerade på det nedre däcket och ägarsviterna samt VIP-sviterna på huvuddäcket, något som Quattroelle inte följt. Här finns alla gästsviterna på huvuddäcket. Detta separerar besättningen och gästerna på ett smidigare sätt och möjliggör för samtliga gäster att få behagligare hytter med mer ljusinsläpp.

Helikopterplatta

Det halva övre däcket är enbart för ägaren med familj. Här finns förutom enorma öppna ytor ett privat arbetsrum, två barnhytter, ägarsvit med hans och hennes badrum, med både en stor dusch och en jacuzzi, och personliga ”walk-in” garderober.


Utanför det spektakulära sovrummet finns en privat terrass med sittutrymmen för hela familjen. Fördäcket är även det avskärmat för ägaren men kan också utan problem användas som helikopterplatta för smidiga transporter. 


Självspelande flygel
På det övre däcket finns även en lounge som erbjuder sittutrymmen med en stor TV-skärm, en bar och en självspelande Steinway flygel. Därtill en stor terrass som fungerar fint för mysiga middagar, även när det är lite kyligt. Man kan nämligen stänga nästan hela terrassutrymmet med hjälp av glaspaneler och då kan ett flertal värmepaneler få till önskad temperatur.


Akteröver leder två trappor, en på babords och en på styrbords sida, till övre däck där man finner ett välutrustat gym. Här finns också ett rum för skönhetsbehandlingar och massage samt en bastu. Utanför gymutrymmet föröver finns en jacuzzi med magnifik utsikt och solbäddar.


En liten parentes är att Quattroelle har separata vattentankar, en för den stora poolen på bryggdäcket i aktern och en för den mindre jacuzzin på det översta däcket. Detta för att kunna hålla individuella temperaturer i poolerna och för att kunna värma upp dem snabbt.

Mycket plats för ”leksaker”
På ett av de lägre däcken i aktern ligger det övre maskinrummet och även det enorma tendergaraget som har plats för två så kallade Colombo/LT tenders. En är en limomodell med tak och en är öppen. Dessa sjösätts genom skrovdörrarna.

I tendergaraget finns också ett dykutrustningsrum, vattenskotrar och andra vattenleksaker.


Från tendergaraget leder en vattentät dörr till beach club-området som inkluderar ett badrum, omklädningsrum och ett soffutrymme med TV. Genom ytterligare en dörr når man badområdet med ett gigantiskt utfällbart badsteg som även kan användas som en upphämtningsplats för gäster.

Quattroelle är enligt Lürssen en familjelyxjakt som bekvämt tar gästerna och besättningen säkert över haven till i princip vilken destination som helst. Den har nämligen en smått osannolik räckvidd på 6 000 sjömil i 12 knop, vilket betyder tur och retur från Kanarieöarna – Västindien.


Tekniska fakta Quattroelle:
Längd: (total) 88 m

Längd (vattenlinje) 73,80 m 

Bredd: 13,80 m 

Djupgående: 3,90 m


Konstruktionsmaterial: Stål (Superstructure: Aluminium)

Vikt: 2485 ton
 Bruttoton 2925 ton

Fart: 17 knop (max)

Räckvidd: 6 000 NM vid 12 knop


Huvudmaskiner: 2 x Caterpillar 3516B-HD DITA-SCAC ”Series II”
 2 000kW vid 1 600 rpm

Generatorer: Caterpillar C18 DITA
 1 x 492 kW/570 kVA vid 1500 rpm
 2 x 438 kW/440 kVA vid 1500 rp


Bränslekapacitet: 229 000 liter

Färskvattentank: 40 600 liter

Watermakers: 2 x HEM Simplex 40/5600, varje 24 000 liter/dag

Stabilisatorer: Quantum QC 1800, 2 fenor, zero speed modell

Klassificering: Lloyd’s + 100A1, SSC Yacht Mono, LMC G6, 
 UMS, MCA: LY2

Hytter:

Ägare / Gäster 8 hytter för 12 personer

Besättning 17 hytter för 29 personer


Varv: Lürssen Yachts, 2013

Designer: Nuvolari – Lenard
Tenderbåtar: 2 x 9,78 m Colombo/LT, designad av Nuvolari .- Lenard (1 öppen och 1 limo tender)

batar_Lyxyachter_Quattroelle_Puff_Quattroelle-13

Relaterade artiklar

OTAM 65 DRONE-107

Otam 65 HT – lyxjakt på 32 ton i 60 knop!

X-Yachts X-Power 33C 5

X-Power 33C – premiär för X-Yachts första motorbåt

Anna Sandgren lyxjakter Monaco 2

Verklighetsväjarna och det försvunna samvetet

ICE_Kite_stilla_

Ice Kite – draksegling för lyxlirare!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar