Du är här:Hem Artiklar Lyxjakter Nytt rekord – världens största segeljakt sjösatt!

Nytt rekord – världens största segeljakt sjösatt!

image
Den ryske miljardären Andrey Igorevich Melnichenko har bytt upp sig. Hans nyinköpta superjakt intar nu tronen som världens största segelfartyg och kostade honom drygt 3,2 miljarder kronor.

Åtta våningar, tre kolfibermaster som är närmare 90 meter höga, helikopterplatta, skottsäkert glas i alla fönster och ventiler, pool, spa, gym, ett speciellt rum under vattenlinjen med undervattensutsikt, ytterligare ett rum uppe i masten…

Listan med häpnadsväckande finesser är evighetslång och lämnar ingen oberörd. Sen är det upp till var och en om man ska bli illamående eller imponerad.

image
För att vara säker på att denna superjakt ska stå först i alla skeppsregister så har Melnichenko rätt och slätt döpt den till A.

A är byggd strax utanför Hamburg och har begåvats med ett skrov i stål med däck i teak. Längden är drygt 142 meter och när hon inte bär de 15 seglen som står för framdrivningen så kan hon köras i över 20 knop för motor.

I samband med köpet av stolta A så sålde Melnichenko sin gamla superjakt som han bara gav drygt 2,4 miljarder kronor för.

Hamnen.se återkommer med fler artiklar om A framöver.

Publicerades: 2015-09-24

Skriv ut