Princess 40M – engelskt frosseri i lyx

Princess 40M – engelskt frosseri i lyx

Gustav Morin

Princess_40MI dagarna färdigställdes den största, lyxigaste och mest högteknologiska seriebyggda lyxyacht som någonsin har byggts i Storbritannien.
Princess 40M var namnet.

Den som vill slå till på en båt utöver det vanliga uppmanas att besöka Monaco Yacht Show den 19–22 september. För där visas det mesta av det bästa av världens superyachter upp. En av dem är nyheten Princess 40M som ska vara en särdeles lyxig skapelse på drygt 40 meter och med en vikt på 180 ton.

För de 150 miljoner kronor som Princess 40M kostar får man bland annat sovplatser för tolv gäster plus sju besättningsmän. Bakom en lucka i akterspegeln döljer sig ett garage med plats för en tenderbåt på över 6 meter. I fören hänger två ankare som väger 230 kilo vardera.

Att detta är ett seriebygge betyder inte att det kommer att finnas flera identiska sådana. Som beställare har man stor frihet att komma med egna idéer när det gäller inredningslayouten och på det nedre däcket kan man till exempel välja om man vill ha fyra eller fem sovrum. Fyra är att rekommendera om man vill ersätta ett av sovrummen med en biosalong eller varför inte ett gym?

På bilderna intill syns, förutom ägarkabinen, också loungen på huvuddäcket och till båtens många finesser hör också balkongerna som fälls ut hydrauliskt på sidorna. Som om inte det vore nog finns också en walk in closet i fören.

Sist men inte minst leder en stordådigt designad spiraltrappa upp till soldäcket som förutom självklarheter som solbäddar och bord samt lyxiga soffor och fåtöljer också har en bar och en rejäl jacuzzi.

I mottorrummet sitter det dubbla MTU-dieslar på vardera 3 460 hk som ger en toppfart på 22 knop. Från varvet i Plymouth rapporteras det att man redan är i gång med bygget av Princess M40 nummer två och att de som redan har haft äran att beskåda fartyget på nära håll kan delas upp i två grupper: De som blir imponerade och de som mest blir chockade av all överdådig lyx.

Data Princess 40M:
Längd    40,16 m
Bredd    8,05 m
Djupg    2,28 m
Vikt    180 ton
Bränsle    29 345 l
Vatten    4 000 l
Pris (inklusive moms)    150 miljoner kronor
Info    www.princessyachts.com

Princess_40M_Owners_Suite

Princess_40_profil

Princess_interior

Gustav Morin

Princess_40M

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Spirit-yachts-74dh-klassiker-modern-trabat-

Prisade Spirit Yachts – klassisk design i modern tappning

Alhambra-lyxjakt-feadship-sorsaljning-till-salu-ikon

Glöm de omsakliga schabraken – köp en klassisk lyxjakt

alisman-elektrifiering-elektriskdrivlina-klassiker-torqueedo3

Klassiska segelyachten elektrifieras för framtiden

ChristinaO-triangleofsadness-superyacht-lyxyacht3

Christina O – kändisyachten från vita duken