Shenandoah of Sark – en seglande klassiker i hårdaste stål

Shenandoah of Sark – en seglande klassiker i hårdaste stål

Elias Johansson Rimsby

Shenandoah_of_Sark Ibland händer det att Hamnen stöter på en säljesannons som är något alldeles extra – och som är värd att dela. Detta är ett sådant tillfälle.

En stålbåt från 1902 byggd av det amerikanska varvet Townsend & Downey efter design av Theodore E Ferris. Det är bara början. För till detta kommer delikatesser och egenheter som får Shenandoah of Sark att framstå som något alldeles extra.

Omfattande renovering

Med sin längd på 55.08 meter kvalar hon också in som en av de 28 segeljakter som finns i världen i sin storleksklass och så sent som 2009 genomgick hon en omfattande renovering.

Plats för personal

Bland frestelserna och finesserna ombord kan bland annat nämnas boende är för upp till tio gäster fördelade på en mastersvit och tre dubbelhytter, alla med separata badrum. Därtill finns det sovplatser för ytterligare elva besättningsmedlemmar i sex hytter.

Mest imponerar ändå salongen som har ett kardanupphängt matbord för 10 personer och en flygel på bekvämt avstånd. Om det inte skulle falla på läppen för stunden finns såväl storbilds-TV och musikanläggning att tillgå. Notervärt är också det jättelika takfönstret som får salongen att kännas föredömligt luftig.

Inte bara segel

Vid händelse av stiltje eller annat otyg kan man altid slå på de dubbla dieselmotorerna på 500 hk vardera som garanterar en marschfart på 9,5 knop.

Pris 9,900,000 engelska pund. Eller cirka 122 miljoner kronor om man så vill. Se annonsen här.

Se också:
Lista – världens mest spektakulära segeljakter!

Elias Johansson Rimsby

Shenandoah_of_Sark

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

SPIRIT_72_DH_ingang

Spirit 72 – tjugotvå meter design och hantverk i världsklass

sopranos

Båten från kultserien till salu: ”Ett stycke TV-historia”

Hus_Baggenstaket_inledning

33 miljoner – ikoniska villan vid Baggensstäket är till salu

Maltesefalcon-Maltese-falcon-renovation-renoveras

Lyxikonen Maltese Falcon renoveras – se bilderna inifrån