Topplistan – världens 10 dyraste lyxjakter

Redaktionen

Top 10 – världens dyraste lyxjakter.

Här är listan med världens dyraste lyxjakter. Vi går ut lugnt med Lady Moura för futtiga 210 miljoner och avslutar med en jakt för 4,5 miljarder. Valutan som avses är genomgående US-dollar!

10. Lady Moura – 210 miljoner 

Ägs av Saudi Arabiske affärsmannen Nasser Al-Rashid. Hon är 344 fot lång och har helikopterplatta, tendergarage samt en pool med tak som kan fällas bort. För att höja komforten ytterligare finns också en strand med palmer. Plats för 30 gäster och 60 besättningsmän.

9. Al Mirqab – 250 miljoner
Ägs av Quatars premiärminister. Ansågs vara världens vackraste lyxjakt när den färdigställdes 2008. Plats för 24 gäster i 10 sviter som alla har vardagsrum sovrum och badrum. Därtill finns två ägarhytter som är något alldeles extra. Och så – naturligtvis – helikopterplatta, biograf, pool, barer…

8. Dilbar – 256 miljoner
Ägs av ryssen Alisher Usmanov och imponerar kanske mest med sin storlek – 360 fot. Ägaren använder den mest för att besöka sina privata öar. Naturligtvis har den också standardpaketet med pooler, helikopterplatta och allt annat som är obligatoriskt på en superjakt.

7. Al Said – 300 miljoner
Ägs av Qaboos Bin Said Al Said som är sultan i Oman. Utmärker sig mest med att ha en konserthall ombord som rymmer en orkester på femtio musiker.  Den var världens näst största jakt när den färdigställdes 2008.

6. Superyacht A – 323 miljoner
Mest känd för sin sylvassa och på alla vis slimmade design. Ägs av Andrey och Aleksandra Melnichenko, den ryske miljardären och hans fru. Har fem sanslöst lyxiga ägarhytter, disco och sex gästhytter. Helikopterplatta, tendergarage för en 30-fotare och tre pooler är ytterligare några frestande finesser.

5. Dubai – 350 miljoner
Ägs av Jefri Bolkiah som är prins i Brunei. Jakten utmärker sig mest med sina många fina ytor för sol och bad med bubbelpooler och allt annat som tillhör. Inredning i mosaik och till finesserna hör också en glastrappa som ändrar färg. Har en gång haft positionen som världens största jakt.

4. Azzam – 650 miljoner
Ägs av Sheikh Khalifa bin Zayed al-Nayan som är president i Förenade Arabemiraten. Anses vara den mest komplexa och avancerade jakt som byggts. Med sina 590 fot är den också världens största jakt. Dessutom hör den till de snabbaste och kan pressas upp till farter upp mot 30 knop.

3. Streets of Monaco – 1,1 miljarder
En flytande kopia av Monaco. Här finns både casinot och kända Hotel de Paris. Vidare finns pooler, tio tennisbanor och sviter som ska likna Monacos finaste hotell. Vi bygger på listan med vattenfall, barer, helikopterplattor och tenderbåtar i form av U-båtar. En liten hake bara. Streets of Monaco finns än så länge bara på ritning. Men man söker en miljardär som är beredd att slå till.

2. Eclipse – 1,5 miljarder
Ägs av den ryske miljardären Roman Abramovich och är den näst största jakten i världen med sina 536 fot. Ombord finns 24 gästhytter, två pooler, otaliga bubbelpooler, disco och dubbla helikopterplattor, för att nämna en del. Som tenderbåt har den bland annat en U-båt. Sist men inte minst ska den ha en strålkastare som hindrar nyfikna fotografer att ta bilder på de ombordvarande.

1. History Supreme – 4,5 miljarder
Världens dyraste jakt ägs av en anonym affärsman från Malaysia och tog mer än tre år att bygga. Den är på 100 fot och må kanske se alldaglig ut i detta sammanhang. Men den är till stora delar byggd i guld. Ägarhytten har väggar av sten från en meteorit och här finns också en staty som är gjord av ben från en äkta Tyrannosaurus Rex.

Läs hela artikeln på Newslish här.

batar_Lyxyachter_2016_TopTio_Ingang_Ingang

Relaterade artiklar

Sailing_Yacht_A

Skattepengar delfinansierade Andrey Melnichenkos lyxjakt

Phoenix_II_superyacht

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Axiopma_tendergarage

Superjakten Axioma – innan du lägger ditt bud…

Amerikansk_jakt_beskjuten

Amerikansk lyxjakt beskjuten av turkiska kustbevakningen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar