Wally med pool i trädgården

Redaktionen

RedaktionenWally Yachts presenterar en Giga – Yacht.
Den är 325 fot lång och har trädgård med palmer, pool och tennisbana plus lite annat lull-lull.

 

750 000 liter bränsle ryms i tankarna. Ombord finns biograf, gym och spa plus att på listan över tillbehör finns två motorbåtar, två segelbåtar, fyra vattenskotrar och två bilar som självklart får plats ombord.

Wally Island – Wally-ön – är namnet på denna skapelse som ska bli verklighet för någon eller några av världens rikaste personer.

Besättningen på 40 personer ska se till att de upp till 24 gästerna ska trivas ombord, eller rättare sagt i trädgården. Owners Cabin är en hel suite.

Vad ”ön” kommer att kosta är en bevarad hemlighet. När frågan kommer upp svarar Monica Paolazzi, Wally Yachts så här:

– Priset kommer att bli mycket konkurrenskraftigt eftersom båten har en look som påminner om handelsfartyg – ingen målning på skrovet och inget spackel. Att Wally Island har en så rå yta gör att hon får en unik utstrålning.

Wally Island med sina 325 fot blir inte världens största privatägda lustyacht. Den trofen går till amerikanen Paul Allen, en av grundarna av Microsoft, som 2003 kvitterade ut sin ”Bläckfisk”. ”Octopus” är namnet på båten och prislappen lär ha hamnat på 100 miljoner pund, cirka 1, 3 miljarder kronor.

 

batar_motorbatar_2008_wallyöför

Relaterade artiklar

Jon Olsson på djupt vatten!

Extremskidåkaren Jon Olsson på djupt vatten!

PRB breaks in half Vendee Globe

Hela storyn – när PRB gick av på mitten och sjönk

Smuggling

Dramatisk polisjakt i fem timmar!

Storebro 350 Biscay intro

Storebro 350 Biscay – nya tag!