Wally med pool i trädgården

Redaktionen

RedaktionenWally Yachts presenterar en Giga – Yacht.
Den är 325 fot lång och har trädgård med palmer, pool och tennisbana plus lite annat lull-lull.

 

750 000 liter bränsle ryms i tankarna. Ombord finns biograf, gym och spa plus att på listan över tillbehör finns två motorbåtar, två segelbåtar, fyra vattenskotrar och två bilar som självklart får plats ombord.

Wally Island – Wally-ön – är namnet på denna skapelse som ska bli verklighet för någon eller några av världens rikaste personer.

Besättningen på 40 personer ska se till att de upp till 24 gästerna ska trivas ombord, eller rättare sagt i trädgården. Owners Cabin är en hel suite.

Vad ”ön” kommer att kosta är en bevarad hemlighet. När frågan kommer upp svarar Monica Paolazzi, Wally Yachts så här:

– Priset kommer att bli mycket konkurrenskraftigt eftersom båten har en look som påminner om handelsfartyg – ingen målning på skrovet och inget spackel. Att Wally Island har en så rå yta gör att hon får en unik utstrålning.

Wally Island med sina 325 fot blir inte världens största privatägda lustyacht. Den trofen går till amerikanen Paul Allen, en av grundarna av Microsoft, som 2003 kvitterade ut sin ”Bläckfisk”. ”Octopus” är namnet på båten och prislappen lär ha hamnat på 100 miljoner pund, cirka 1, 3 miljarder kronor.

 

Relaterade artiklar

Kostern Lovisa-Puff

Kostern Lovisa – renoverad, havererad och återuppstånden!

Båt av wellpapp

Så bygger man en båt av wellpapp

Böldpest 2

Böldpest — så blir du kvitt plågan!

Motorrenovering

Proffs plockar isär motor i molekyyyler…