Med båt till vackra Varberg

Redaktionen

Redaktionen

Med båt till vackra Varberg - Varbergs innerhamnVarberg må vara känt som Sveriges bästa tillhåll för adrenalinstinna vindsurfare. Men här finns mycket att se för vanligt båtfolk också. Inte minst i sommar. Vi spanar in Varbergs innerhamn.

Gästhamnen ligger, precis som man kan ana, inne i stan med nära till allt.

Varberg har varit en populär kurort sedan en vattenkälla hittades i Apelviken söder om staden på 1800-talet. Förra året firade Varberg 200 år som kurort och i år firas ännu ett jubileum: stadens 2,4 kilometer långa Strandpromenad fyller 100 år.

Varbergs innerhamn

Här finns klassiker som Kallbadhuset, Varmbadhuset, Societetsparken och Varbergs fästning, vars äldsta delar är från 1200-talet. Numer går det bra att både fika och bo i fästningen.

Varbergs innerhamn havsutsikt

Den som vill lämna sjön bakom sig en stund kan åka inåt land och besöka världsarvet Grimeton, en unik radiostation som invigdes 1925. Anläggningen med de sex antenntornen är den enda kvarlevan av det som en gång var ett världsomspännande nät av långvågsstationer.

Tillbaka i stan finns en uppsjö av nöjen och evenemang att välja mellan i sommar. Strindbergsåret firas även här och på musikprogrammet står bland andra Kent, Hoffmaestro, Eldkvarn och Uggla.

Hitta Varbergs Innerhamn i vår Gäshamnsguide

Läs mer om Varbergs Innerhamn på Varbergs egen webbsida

Relaterade artiklar

Speed record windsurfing Namibia

Vindsurfing i 33 m/s!

Vindsurfande kvinna – 81 år gammal.

Nytt Guiness rekord i vindsurfing av 81-åring!

Vattensport_2016_SurfStorm_Ingang_Storm_chase

Red Bull Storm Chase – stollar söker stormar!

bloggare_adrenalin_2016_Anders_Bringdahl_Anders_Bringdal

Svensken som var först över 50 knop får hederspris!