8 m Limo Tender – ny tenderbåt från Windy

Redaktionen

Detta kan vara lösningen för dig som redan har skaffat en lyxjakt och som behöver en tenderbåt som är mer praktisk än snygg.

Den sväljer många passagerare. Tio gäster och två besättningsmän, för att vara exakt, och är resultatet ett samarbete mellan norska Windy och den norska designern Espen Øino. Nu ska den fungera som tenderbåt till en lyxjakt för snabba transporter till land när jakten ligger på svaj.

Därför är den begåvad med två stycken Volvo penna-dieslar på vardera 220 hk. En bestyckning som räcker till en toppfart på 45 knop. Skjutdörrar och paneler i glas ger mycket ljusinsläpp och utan att kommentera båtens utseende så påstås den låga profilen göra båten väldigt praktisk för sitt ändamål.

Att Espen Øino skulle börja samarbeta med Windy Boats var egentligen bara en tidsfråga. Espen har känt Windys VD Knut Heiberg Andersen i många år och nu har man de alltså skapat 8 m Limo tender som ser ut att kunna bli början på ett vidare samarbete. Går det som man hoppas så är nästa steg att tillverka fler Limo Tender i längder på 8 respektive 9 meter.

Norska Windy Boats har också tillverkat tenderbåten Windy Dubois SR52 Blackbird.

Windy har för övrigt också tidigare erfarenhet av att tillverka tenderbåtar. Mest känd är Windy Dubois SR52 Blackbird (ovan).

 

8 m Limo Tender
Längd: 8,00 m
Bredd: 2,80 m
Djupgående: 0,90 m
Vikt: 3 600 kg
Motor: 2 x Volvo Penta (2 x 220 hk)
Mer info: www.windyyachtprojects.com
batar_motorbatar_2014_WindyTender_Ingang_WindyTenderIngang

Relaterade artiklar

Sailing_Yacht_A

Skattepengar delfinansierade Andrey Melnichenkos lyxjakt

Phoenix_II_superyacht

Störst, bäst och dyrast på Monaco Boat Show!

Axiopma_tendergarage

Superjakten Axioma – innan du lägger ditt bud…

Amerikansk_jakt_beskjuten

Amerikansk lyxjakt beskjuten av turkiska kustbevakningen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar