Abramovich nya lyxyacht – med missilförsvar

Redaktionen

Redaktionen

Oljemiljardären och Chelseaägaren Roman Abramovich beställde för en tid sedan en ny båt som när den är klar kommer att vara världens största privata yacht. Nya ”Eclipse” har två helikopterplattor, ubåt och en radar som varnar för missiler.
Den 550 fot (cirka 168 meter) långa yachten byggs i hemlighet på ett tyskt varv där slagskeppet Bismarck från andra världskriget även byggdes, skriver DI.se

Trots hemlighetsmakeriet har brittiska Mail online sammanställt några intressanta detaljer kring superyachten. Båten kommer att kosta Abramovich över 2,5 miljarder kronor och förutom storlek så verkar säkerheten legat högt upp på den ryske miljardärens önskelista.

Abramovich kabin har exempelvis bepansrade väggar och skottsäkra fönster. Skulle båten bli kapad finns det en ubåt som miljardären kan fly i.

Ett radarsystem ska varna besättningen – som delvis kommer att bestå av personer som tidigare arbetat inom det brittiska specialförbandet SAS – för inkommande missiler.

När det kommer till bekvämligheter så har det heller inte sparats – yachten har bland annat disco, sjukhus, biograf och kabiner för 24 gäster.

Abramovich, som enligt Forbes är världens femtonde rikaste person med en förmögenhet på över 160 miljarder kronor, har redan tre stora båtar. Störst är den 377 fot långa Pelorus som besökte Stockholm i somras.

 Källa: www.di.se

batar_motorbatar_eclipse-text-250

Relaterade artiklar

batar_Lyxyachter_2017_AKronofogde_Ingang_A_SuperyachtIngangFix

Kronofogden har tagit Sailing Yacht A!

batar_Lyxyachter_2016_LimousineTender33_Ingang_AmfibielimoIngang

Tender 33 – världens dyraste amfibiebil

batar_Lyxyachter_2016_TopTio_Ingang_Ingang

Topplistan – världens 10 dyraste lyxjakter

batar_Lyxyachter_2016_Atlante_Ingang_MYAtlanteIngang

Atlante – frosseri i lyx!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar