Activator – tävlingsbåt med cruising-touch

Redaktionen

Activator-2

Ett säkert sätt att skapa en cruisingbåt med ovanligt hög prestanda är att förse en tävlingsbåt med kojer. Som i fallet med Activator 27OR.

I grunden är det en utpräglad tävlingsbåt. Att sedan påstå att man nu har gjort om den till en familjecruiser vore att fara med osanning. Men faktum är att männen bakom Activator 27OR ändå har försökt att bredda marknaden något genom att bygga in ett par kojer under fördäcket. Något som gör den duglig till någonting mer än att bara vara stark på tävlingsbanor.

Båten kan beställas med en Mercury Verado (350 hk) på akterspelgeln. Det räcker till en toppfart på 65 knop. Tycker man inte att det räcker kan man med fördel låta montera i en inombordare, förslagsvis en Mercruiser på 8,2 liter och 420 hästkrafter som ger ungefär fem knop till. På köpet får man då också ett litet tryggare och mer värdigt uppträdande i stökig sjö.

Activator 27OR har en dubbelstegad luftsmord V-botten på 24 grader. Skrovet är såväl som däcket byggt i divinycell och varje detalj ombord är utformad för att tåla tuffa tag. Däremot saknas allt av krusiduller som drickahållare, stereo-apparater, undervattensbelysningar och mikrovågsugnar.

Activator 270R  
Längd: 8,08 m
Bredd: 2,10 m
Djupgående: 0,55 m
Vikt utan motor: 1 600 kg
Rek. motorstyrka: 350-420 hk
Antal personer: 4-5
Pris: från ca 879 000 kr
batar_motorbatar_2014_Activator_Ingang_Activator-2

Relaterade artiklar

Speed_Challenge_2022_Sweden

Speed Challenge – extrem fartuppgörelse i Stockholm

Kanalrace_Gotland

Kampen på Närsån – Sveriges ballaste båtrace!

E1_series

E1 – första testerna med nya eldrivna F1-båten

Longboat_traktormotor_sjovild_båtracing_Thailand

Longboat + traktormotor = sjövild båtracing i Thailand

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar