De Antonio 33 – futuristisk solskensracer

De Antonio 33 – futuristisk solskensracer

Redaktionen

Spanska De Antonio 33 Cruiser är rymlig, praktisk och full av fräcka finesser. Det gäller bara att vänja sig vid utseendet.

Kommentarerna när det gäller utseendet är högst skiftande där “futuristisk”, “fräck”, “djärv”, “motbjudande” och “förvillande lik ett flytande strykjärn”, bara är några exempel.

Men om vi ska gå in på egenskaper som inte bara har med tycke och smak att göra så kan det fastslås att detta spanska kolfiberbygge bjuder en rad lösningar som man inte ser varje dag.

Egen stil
Bland annat är den bestyckad med dubbla utombordare (2 x 200 hk i grundutförande) som är dolda under solbädden. Sedan har den ett minst sagt annorlunda soff-/bord-/sollbäddsarrangemang som kan bäddas ut, fällas upp, ner och anpassas på alla möjliga sätt som kan tänkas passa för stunden.

Mest utmärkande är kanske ändå den öppna aktern och de breda gångborden som gör båten till en praktisk badplattform. Utöver det påstås den ha utmärkta gångegenskaper, näst intill obefintlig planingströskel och ett mycket vasst förskepp som ska se till att båten uppträder värdigt även på rejält upprört vatten.

Under däck har den fyra kojplatser som är fördelade på två hytter och däremellan ett rejält toalettutrymme med dusch och ett bra pentry. Allt med en mycket rak och enkel design som för tankarna till en modern lägenhet uppe på torra land.


De Antonio 33 finns också i en öppen version och i en mindre såväl som en större variant (De Antonio 23 respektive De Antonio 43). Än så länge har ingen svensk båtimportör vågat satsa på De Antonios båtar.

Läs också om lillasyster Anronio D23.

Antonio D33 Cruiser  
Längd ö a: 9,80 m
Längd v l: 8,00 m
Bredd: 3,30 m
Djupgående: 0,50 m
Vikt: 5 100 kg
Motorstyrka: utombordare 2 x 200–350 hk
Bränsle: 550 liter
Vatten: 250 liter
Antal personer: 10
Mer info: www.deantonioyachts.com

Redaktionen

batar_motorbatar_2015_Antonio_Ingang_AntonioIngang

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Ryds_735_VI_ Hamnen_test

Test: Ryds 735 VI – fartbåt, familjebåt eller sportfiskebåt?

Ryds_735_VI_ inledningsbild

Ryds 735 VI – sportbåt och familjebåt i tuff test

Domus_framtyidsbat

Domus – superjakten som tar täten in i framtiden

SaxdorOJ ovan

Saxdor 320 GTC – bereden väg för båtfolket!