Anytec A23 – monsterbåt i miniformat

Gustav Morin

Gustav Morin

Anytec förnyar sin flotta med en familjebåt som är rymligare och snabbare än sin föregångare och som har tydliga drag av Anytecs flaggskepp 1221. 

Anytecs nya modell i mellansegmentet efterträder trotjänaren 622. I jämförelse så har A23 vuxit på alla leder och blivit en ombonad familjebåt.

Men den har ändå inte förlorat karaktär eller gått miste om den tuffa framtoningen. 

Se också:
Anytec A27 
Anytec 1221 – Forsberg har äntligen fått sin drömbåt
Anytec 1221 in action!

De aggresiva linjerna med alla nya vinklar gör att Anytec en sätter stopp för alla liknelser med yxiga arbetsbåtar. Det här är en välputsad designprodukt med ytterst snitsiga svetsningar. Den står ut från mängden som en fartfylld familjefraktare snare än något man slänger plank och cementblandare i. Även om den lär stå pall för det också. 

När vi kliver ombord under inomhusvisningen på premärkvällen 29 november så känns sittbrunnen väl skyddad. Rutorna är relativt höga och det lär göra att förare och passagerare kan färdas behagligt. Väldigt kul att se Anytecs nya fjädrande stolstativ och ännu roligare att de är standard.  

Stort fokus från designern har legat på akterskeppet och tillgängligheten till detta. Man har låtit targabågen hålla sig i mitten och till skillnad från tidigare modeller är det enkelt att kliva ner till badbryggan. Man har också satsat stort på att få till ett rejält kapellgarage. 

Skrovet är nyutvecklat och en intressant detalj är att badbryggorna är en del av skrovet. Max motor är 225 hk och det räcker till en toppfart på 47 knop. 

Grundpris med Yamaha F200 GETX 909 000 kr. 

batar_motorbatar_2017_Anytec_A23_AnytecA23_Puff

Relaterade artiklar

Anytec 750 SPD 7

Anytec satsar – på sina gamla modeller!

batar_motorbatar_2018_Anytec_A21_Anytec_A21

Anytec A21 – premiär för tuff minsting!

Foppa Yamaha Marine Store

Peter Forsberg investerar i båtimperium

Anytec 1021 – ny herrejössesmodell med 1 600 hk!

Monster-Anytecen till salu på Blocket!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar