Anytec A27 – första bilderna!

Gustav Morin

Gustav Morin

Anytec släpper taget om sin trotjänare 750 och kommer med en helt ny skapelse som inte är den gamla lik. Se första bildspelet!

Anytec satsar stort med en ny tuffing i 23-fotsklassen. Det är en tuff konstruktion som utan tvivel skiljer sig från mängden med många häftiga vinklar och linjer. 

En öppen båt som snabbt kan ge känslan av en hyttbåt. Det har varit målet med kapelllösningen. 

Vid en första anblick känner vi igen en del av designen från märkets flaggskepp 1221

En stor skillnad mot Anytec 750 SPD är utrymmena. Tack vare att man flyttat fram konsolen så har man vunnit massor av plats i aktern. Ett modulsystem gör det också möjligt att få massor av sittplatser, rum för två extra stolar eller bara en stor lastyta. 

Se också:
Anytec A23 – monsterbåten i miniformat!
Anytec 1221 med 4×400 hk – se video med värstingen in action!

Den snudd på ändlöst långa sittbrunnen i fören som fanns på 750-modellen har fått stryka på foten. Nu är det omvänd ordning – lite utrymme i fören och massor i aktern. 

Ett stort lyft är att akterspegeln är mycket mer tillgänglig än tidigare och badbryggorna är störrre. Något annat som verkligen lyfter båten – bokstavligen – är motorn. Båten vi kan se nu ikväll har en V8 från Yamaha på 350 hk men akterspegeln är godkänd för 500 hk. Även om det står bara 400 hk på skylten i båten. 

Pressreleasen i sin helhet:

Den svenska båttillverkaren Anytec lanserar två helt nya båtar med utombordare. Premiärvisningen sker idag med synkroniserade evenemang för inbjudna gäster hos samtliga svenska återförsäljare.
Det handlar om två helt nya båtmodeller – Anytec A27 och Anytec A23. Med en längd i vattenlinjen på 8,41 respektive 6,83 meter är det två relativt stora båtar med gott om plats för vänner och familj, avkoppling och äventyr.

Att utveckla en ny båt handlar inte bara om siffror, flödesberäkningar och 3D-modeller. Om man inte lyckas fånga den rätta känslan är allt för intet. Utvecklingsarbetet kring A27 och A23 har därför handlat lika mycket om att känna in som att blicka framåt.

– Invändigt har vi fokuserat på att skapa en luftigare interiör med en starkare känsla av rymd och större sociala ytor. Vi har bland annat flyttat fram pulpeterna och förfinat förarmiljön ytterligare, säger David Stenlund, VD Anytec Sweden AB 

– Utvändigt utstrålar de nya båtarna det självförtroende som går i arv genom hela modellprogrammet. Många designelement känns också igen från vår gigant Anytec 1221 SPD. Under ytan finns ett skrov som utvecklats för ökad stabilitet och följsamhet, särskilt med de lite större motoralternativen.

Alla värdesätter vi lite olika saker när vi väl är ombord, därför är vi stolta över att kunna presentera ett helt nytt, modulbaserat inredningssystem som gör det möjligt att anpassa din båt efter dina egna behov.

– Vi har fokuserat mycket på att förfina körupplevelsen våra kunder kommit att förvänta sig från våra båtar, säger David Stenlund. Det blir uppenbart så snart du lämnar bryggan. Mognare. Starkare. Mer konsekvent i sitt beteende.

Alltid redo för alla väder. Både Anytec A27 och Anytec A23 har utrustats med ett smart kapellgarage som integrerats bakom aktersoffan. När vädret slår om fäller du snabbt upp kapellbågen utan trassel. På listan över standardutrustning finns också balans i världsklass med hjälp av ett trimkontrollsystem från svenska Zipwake. Toppmoderna interceptorer minskar motstånd och bränsleförbrukning och ger alla förutsättningar för snabbare acceleration. Ett system som gör det möjligt att både äta kakan och spara den. Välj komfort. Njut av prestanda.

Oavsett om du söker det lugna, stilla eller det äventyrliga och fartfyllda så hittar du dit snabbt med hjälp av Simrads navigationssystem. Kombinationen av en högpresterande multi-touch plotter ur NSS evo3-serien och tillsammans med en pålitlig Bredbandsradar 4G ger dig en lika snabb som kristallklar bild av skärgården.

Vision, passion och 30 års erfarenhet – så levererar Anytec körupplevelser i världsklass. Med teknisk innovation i varje led, med oöverträffad kördynamik i alla väderförhållanden.

Prepared for the worst. Built for the best. Välkommen till Anytec.

batar_motorbatar_2017_Anytec_A27_Ingang_AnytecA27_2018_1huvudbild

Relaterade artiklar

Anytec 750 SPD 7

Anytec satsar – på sina gamla modeller!

batar_motorbatar_2019_Anytec_A30_Anytec_A30_

Anytec A30 – vi kliver ombord på värstingen!

batar_motorbatar_2019_Anytec_A30_Anytec_A30_intro

Anytec A30 – svenskt monster med 850 hk!

Anytec 1021 – ny herrejössesmodell med 1 600 hk!

Monster-Anytecen till salu på Blocket!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar