Anytec A30 – svenskt monster med 850 hk!

Gustav Morin

Här är första bilderna på Anytecs nya värsting med spännande former och förarplats i mitten. 

Anytecs nya best som just nu ställs ut på båtmässan i Göteborg är definitivt något utöver det vanliga. Med vinklar och böjningar utöver det vanliga för en aluminiumbåt så lär den inte vara lätt att bygga men det gör också att den verkligen sticker ut från mängden. 

Nu står det klart att Anytec fortsätter på det inslagna spåret med A21, A23 och A27 och placerar rutan långt fram även på nya A30 – med målet att få en stor och skyddad sittbrunn.

Exemplaret som nu ställs ut på båtmässan har dubbelmontage med Mercurys lätta 400-hästare. 

Men bilderna vittnar om att den nya besten också står pall för Yamahas tunga jättar på 425 hästkrafter vardera. Ett stort spann av både vikt och kraft. Man undrar hur gångläget påverkas och vad som är optimalt för skrovets design. Mer om det i en test framöver. 

Anytec A 30  
Längd: 9,62 m
Bredd: 3,10 m
Vikt (utan motor): 2 530 kg
Bränsletank: 900 l
CE-kategori: Godkänd för 10 personer
Fart: 40-60 knop
Mer info: www.anytec.se

Pressreleasen i sin helhet:
“Den svenska båttillverkaren Anytec fortsätter evolutionera och premiärvisar i samband med Båtmässan i Göteborg idag en helt ny båt med utombordare – Anytec A30. En innovativ modell, lika funktionell som kraftfull.

Små och stora designval gör Anytec A30 till en komplett skärgårdsdröm för alla med riktigt höga krav. Med dubbelmontage och upp till 850 hästkrafter på akterspegeln gör att A30 kan nå hastigheter upp till 60 knop med stabilitet och fantastisk körglädje genom hela fartområdet. Interiören bjuder på många bekvämligheter som bland annat fem fjädrande stolar, pentry, toalett och en aktersoffa som enkelt går att göra om till sol- eller sovbädd.

– Ombord på A30 möts du av rymliga sociala utrymmen och många smarta detaljer som uppskattas av såväl förare som passagerare. Samtidigt har fokus varit att skapa en exteriör med stark attityd men med eleganta, fina linjer som tilltalar även den mest designmedvetne, säger David Stenlund, VD Anytec Sweden AB.

Allt är planerat. Allt har ett syfte. Det finns ett djupare syfte med designen. Något som utmärker sig vid första anblick är förarplatsens centrala placering. Ett designelement som borgar för en fantastisk körupplevelse med god sikt i alla riktningar. Alltid redo för alla väder. Anytec A30 är utrustad med ett smart kapellgarage. När vädret slår om fäller du snabbt upp kapellet som enkelt också går att göra om till ett solskydd. Simrads navigationssystem med dubbla navigeringsskärmar ger dig en lika snabb som kristallklar bild av skärgården.

Innovativa körupplevelser designas bäst med innovativ teknik. Därför har Anytec valt att samarbeta med den holländska designbyrån Vripack, välkänd för sina exklusiva båtdesigner som de skapar med hjälp av Virtual Reality. En teknik som också gjort det möjligt att uppleva, utforska och provköra Anytec A30 som virtuell prototyp tidigt under utvecklingsarbetet.

Virtual Reality är relativt nytt inom båtbyggande. Det är en modern, fantastisk metod som utvecklas år för år och som idag är en otroligt effektiv teknik för att tidigt i designprocessen testa ergonomi och funktionalitet. Resultatet är en unik helhet, som kan vara svår att skapa på annat sätt. Anytec A30 är en båt, skapad med hjälp av VR-teknik men som måste upplevas i verkligheten.”

batar_motorbatar_2019_Anytec_A30_Anytec_A30_intro

Relaterade artiklar

Hamnen testar Anytec 750 SPD

Anytec 750 SPD – första intrycken från testen

Test av aluminiumbåten och sportbåten Anytec A21

Anytec A21 – första intrycken från testen

Anytec 750 SPD 7

Anytec satsar – på sina gamla modeller!

batar_motorbatar_2019_Anytec_A30_Anytec_A30_

Anytec A30 – vi kliver ombord på värstingen!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar