Arronet 25 CXIP – ruffad alutuffing

Gustav Morin

Gustav Morin

Arronet CXIPÄven om vissa kan tycka att den liknar en latrintömmare så är det få som slår Arronet när det kommer till funktionalitet. Den är förvånansvärt kul att köra och nu finns den med ruff.

Jag har nyligen testat Arronets 245 CX med öppet fördäck i ruskväder (test kommer i Hamnen show) och imponerades. Den ser ju ganska trist ut vid första ögonkastet. En klassisk latrintömmare, kioskbåt, plåtbalja, ja, båttypen har fått sina epitet genom åren. Främst är det väl skärgårdsbor som vill färdas till sina hus i vilket väder som helst som faller för båttypen. Och just Arronet känns helrätt för just det. De har satsat på bra ljudisolering och sköna stolar och trots en del stampig sjö så går båten riktigt behagligt.

Nya modellen 25 CXIP bygger på samma skrov som båten jag testade och lär därför ha samma fina egenskaper. Men denna duger till mer än bara snabba transporter. Här ska man kunna bo över och få sig en kopp morgonkaffe.

Arronet säljer flest båtar med utombordare men har fallit för trycket och nya 25-fotaren har dieselinombordare från Volvo Penta. Med en D3 på 220 hk är toppfarten 37,5 knop, vilket borde ge behaglig marschfart omkring 30 knop. Modellen vi testade drog en del över litern i 27 knop enligt båtens egna instrument med en fyrtaktare på 250 hk. Nya 25-fotaren lär ligga något lägre med dieselmotorn.

Under fördäcket ska två vuxna kunna sova gott och även i aktern kan man bädda för en person.

Båten är rikligt standardutrustad med värmare, trimplan, fjädrande stolar, taklucka, söklujus, plotter från Garmin och priset ligger då på 1 153 000 kr. Utan det nya fördäcket sjunker priset till 1 070 000 kr. Nu går det också att få modellen 245 C med fördäck.

Data Arronet 25 CXIP:
Längd: 7, 82 m
Bredd:  2, 4 m
Vikt utan motor 1800 kg ( med VP D3 ca 2350 kg)
Mer info: www.arronet.se.

batar_motorbatar_2013_Arronet_24_CXIP_Arronet_24_CXIP_bildspel_Arronet_akter_profil

Relaterade artiklar

Anytec 750 SPD 7

Anytec satsar – på sina gamla modeller!

Vector-85-ny

Vector 85 MFC – första intrycken!

Arronet_18c_3

Arronet 18 c – första intrycken från testen

batar_motorbatar_2019_Anytec_A30_Anytec_A30_

Anytec A30 – vi kliver ombord på värstingen!

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar