Arronet 27 cci – genuin laståsna och grovis

Redaktionen

 Den som tycker att vårrustning, puts och underhåll är en viktig del av båtlivet och som vill glänsa vid yachtklubbens paradbrygga ett par veckor kring midsommar kan sluta läsa här. Arronet 27 cci work är en renodlad laståsna och grovis som trivs bäst med tuffa tag. Året runt. 

Att Arronet kan bygga båtar som tål tuffa tag är inte nytt. De har de gjort sedan 1992. Men nu kommer en 27-fotare som erbjuder något alldeles extra när det gäller lastkapacitet. Eller vad sägs om en båt som utan tvekan kan transportera en runt en fyrhjuling eller en mindre bil i skärgården?

Den tänkta målgruppen är naturligtvis yrkesfolk som behöver transportera sig och sitt (läs verktyg, minigrävare, fyrhjuling och andra maskiner) mellan öar. Men om det går som tillverkaren i Östhammar hoppas så kommer den också att väcka stort intresse hos öbor och folk med landställen ute på skären. Och som vill kunna landstiga med packning, släkt och vänner oavsett årstid.

Proffstillbehör
Det är med andra ord i första hand en laståsna och grovis utöver det vanliga och därför är den också utrustad med arbetsljus på däcket, sökljus, fjädrande stolar och en jättelik verktygsbox under däcket. Bogrampen manövreras enkelt inifrån hytten. Sedan är varje detalj ombord så som knapar, räcken och svetsfogar mycket kraftigt dimensionerade.

Arronet 27 cci work kan beställas med utombordare på upp till 300 hk. Men det troliga är ändå att det vanligaste motoralternativet blir en Volvo Penta D4 på 300 hk som ger en toppfart på ungefär 40 knop.

Förutom att båten är mycket stryktålig, lastvänlig och stabil så lär den även vara utomordentligt bekväm att köra. Inte minst för att såväl motor- som skrovljud är mycket effektivt isolerat och att ljudnivån ombord därmed är mycket behaglig.

Arronet 27 finns i fyra olika varianter med och utan hytter och bogramper.

Arronet 27 cci
Längd: 8,94 m
Bredd: 2,80 m
Vikt utan motor: 2 350 kg
Antal pers: 10
Rek. motorstyrka: max 370 hk
Toppfart (Volvo Penta D4–300): 50 knop
Bränsle: ca 250 liter
Mer info: www.arronet
batar_motorbatar_2015_Arronett27cci_Ingang_Arronet27cciIngang

Relaterade artiklar

Faster_545_SCA_inledningsbild

Faster 545 SCA – första intrycken från testen

Batmassan-allt-for-sjon-staller-in-pga-corona

Båtmässan Allt för sjön – pandemins senaste offer

Allt för sjön

Båtmässorna bommar igen och satsar digitalt

Allt for sjon

Allt för sjön stängs på grund av Coronaviruset

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar