Aston Martin börjar bygga lyxbåtar

Aston Martin börjar bygga lyxbåtar

Redaktionen

Den klassiska engelska biltillverkaren Aston Martin håller som bäst på att ta fram en mycket fräck, sober och sportig 37-fotare som beräknas bli klar till båtmässan i Monaco i september.

Informationen är knapphändig än så länge. Men vi vet att AM37, som Aston Martins nya båtmodell ska heta, är ett samarbete med det holländska lyxbåtsvarvet Quintessence Yachts.

Meningen är att båten ska ha samma sportiga stil som en Aston Martin på land tillverkaren låter meddela att man gör allt för att uppnå högsta möjliga kvalitet för en kräsen målgrupp. Därför hör också skrov i kolfiber och en sällsynt elegant inredning till självklarheterna.

Förutom en förar- och en passagerarstol kommer sittbrunnen att begåvas med en soffa med plats för fyra personer längst bak. Båten kommer också att säljas i en litet sportigare version (AM37S) där S står för sport. De båda modellerna beräknas kunna göra 44 respektive 52 knop.

Till finesserna hör också att fördäcket ska kunna öppnas upp och stängas. Allt efter behov för stunden. Förarplatsen begåvas med en rejäl touchscreen som presenterar allt från motordata till navigation.

Världspremiär på Monaco Yacht Show den 23-25 september.

Redaktionen

batar_motorbatar_2015_AstonMartin_Ingang_AstonMartinIngang

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Spektakulart_2018_AstonMartinUbat_Ingang_AstonMartinIngang

Aston Martin tar sig vatten över huvudet!

batar_motorbatar_2017_Lexus_Ingang_LexusIngang

Lexus går till sjöss!

batar_motorbatar_2016_AstonMartinn_Puff_nr_2_am37_03

Aston Martin 37– första testerna och pris!

batar_motorbatar_2016_AstonMartinn_Ingang_AsonMartinIngangFix

AM37 – Aston Martin sjösätter lyxbåt!