Avator 75e och 110e – Mercurys utbud av elsnurror växer

Avator 75e och 110e – Mercurys utbud av elsnurror växer

Elias Johansson Rimsby

Mercury-Avator-inledning
De nya motorerna beräknas vara tillgängliga för allmänheten från och med mitten av 2024.

Mercurys satsning på eldrivna utombordare fortsätter och senast ut är Avator 75e och 110e som kommer med löfte om högt vridmoment och snål elförbrukning.

Informationen är knapphändig än så länge så som brukligt är när de stora aktörerna i marinbranschen har något nytt på gång. Några små teasers bara – för att bygga upp spänningen inför den stora premiären. En premiär som i detta fall firas på båtmässan i Düsseldorf den 20–28 januari.

Se också:
Avator 7.5e – premiär för Mercurys första elmotor

Så mycket har vi dock snappat att det rör sig om två uppföljare till Mercury Avator 7.5e . En elsnurra som nu har ett år på nacken och som sedan banade väg för 20e och 35e. Allt sammantaget har man nu fem alternativa motorstyrkor i modellprogrammet.

Gemensamt för samtliga, inklusive de båda nyheterna är att de kommer med löfte om särdeles kraftiga vridmoment i kombination och snål förbrukning. 75e levererar 7,5 kW (7 500 W) framdrivningseffekt vid propellern. 110e är god för 11 kW (11 000 W) framdrivningseffekt.

App och smidiga batterier

Till detta kommer finesser som effektiva och lätthanterliga litiumjonbatterier, smarta laddare med bevakning av spänning och ström för att leverera en säker, effektiv laddning på ett vanligt hushållsuttag. Till det kommer möjligheten att uppgradera till en snabbare laddare “med en laddningstid som motsvarar just de ena specifika behoven”.

Via en app i mobiltelefonen får man (såväl som i displayen på själva motorn) en bra överblick över laddning såväl som räckvidd. Batteriet snabbkopplas under motorkåpan utan kablar. Därtill kan motorn fås med ett extra batteri för mer utsträckta färder.

Kommer till sommaren

Hamnen återkommer med mer fakta intryck gällande Avator 75e och 110e efter en närmare titt på båtmässan i Düsseldorf. De nya motorerna beräknas vara tillgängliga för allmänheten från och med mitten av 2024.

Elias Johansson Rimsby

Mercury-Avator-inledning

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Slimmodell från ePropulsion väntas lanseras i Düsseldorf

Nya eLite från ePropulsion – en minsting bland elsnurror

Bygga-elsnurra-elutombordare

Simon byggde om sin gamla tvåtaktare till en elsnurra

autodocking-mercury

Stortillverkaren ger system för automatiska tilläggningar

Zparq-Daniel-Hydén-elbatsmassan

Zparq – ny svensk elutombordare under lovande utveckling