Baby 13 – ett stridsplan utan vingar

Redaktionen

Om man bara står ut med namnet – Baby 13  – så är detta en frestande båt för den som gillar stora öppna ytor och fräck design.

Cantiere Navale Italia är ett helt nytt italienskt varv med stora ambitioner. Planen är att bygga superfräcka båtar i aluminium mellan 43 och 90 fot.

Först ut är en 13 meter lång aluminiumbåten som går under namnet Baby och som framför allt utmärker sig genom sina fräcka linjer och sina stora öppna ytor. Beslutet att bygga båtarna i aluminium bygger först och främst på att man har velat spara vikt och att den ska vara stryktålig.

Båtens designer, Luca Dini, förklarar vad han har velat åstadkomma:

– Ett stridsplan utan vingar, en sportig båt med perfekta proportioner som ser ut som en fighter. Stark och effektiv tack vare högklassig teknologi.

Skrovet utmärker sig med sin raka stäv och sina skarpa slag i sidorna men inte så mycket mer. I övrigt har den en högst normal bottenvinkel (16,8 grader i aktern) och med dubbla Yanmar dieselmotorer på vardera 370 hk nås en toppfart på i runda slängar 43 knop.

Invändigt är båten sparsmakat möblerad med en rejäl pentrysektion, en hytt med en dubbelkoj samt ett stort våtrum med dusch, handfat och toalett. Här ges kunden också stora möjligheter att komma med egna önskemål när det gäller allt från layout till material- och färgval.

Det första exemplaret av Baby beräknas vara klar för sjösättning inom bara några veckor.

batar_motorbatar_2015_Baby13_Ingang_BabyIngang

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar