Bavaria med BMW-design

Redaktionen

Redaktionen

Bavaria presenterar två spännande nyheter. En motorbåt på 46 fot med design signerad BMW Group Designworks.
Samma team står även bakom designen av Bavarias nya 55 fots segelbåt. För konstruktionen står Bavarias nya samarbetspartner ? Farr Yacht Design.

Bavaria 46. En ny motorbåt i samarbete med BMW Group Designworks USA. Designteamet har skapat ett nytt mjukt formspråk med funktion i centrum. Båten kommer att sätta en ny standard för utrymmen invändigt och utvändigt. En ny typ av skrovform ger en fantastisk volym invändigt kombinerat med stora utrymmen i sittbrunnen.  Båten får världspremiär på båtmässan i Düsseldorf i januari 2009

Bavaria Cruiser 55. Ett nytt flaggskepp. Båten är konstruerad av varvets nya samarbetspartner Farr Yacht Design. För design står BMW Group Designworks USA. Mer fokus på prestanda och design. Utvändigt får båten harmoniska och svepande linjer med modernt balanserade former. Invändigt kommer det bjudas på flera innovationer. Båten får premiär våren 2009.

Bavaria satsar framåt med nyutveckling av båtar. Framförallt kommer varvet att sikta på de något större storlekarna. Under hösten har varvet färdigställt en helt ny produktionslina för stora båtar. Detta ger nya möjligheter att bygga större modeller med samma oslagbara kombination av bra kvalitet till bra pris. De nya större modellerna kommer att göra Bavaria till ett märke som konkurrerar med mer exklusiva varv.

Eftersom Bavaria endast bygger båtar på order har man inget kapital bundet i lager vilket ger möjlighet att satsa aggressivt för att ta marknadsandelar i tuffare tider, menar Bavia Yacht AB i ett pressmeddelande.

www.bavariasverige.se

batar_motorbatar_2008_bavaria46bmwsidan

Relaterade artiklar

America's Cup

America’s Cup – första utmanarmatchen i repris

997e77903b1db170_800x800ar

Silver Puma BR – ny rymlig tuffing på nya skrovet

Roughest RNLI lifeboat rescues in huge waves and stormy seas

Brittiska sjöräddningens mest heroiska insatser!

122749735_3787620961270924_1952654447503421233_o

Ocean Cleanup – summering för nya skräpsamlarmaskinen

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar