Beneteau Flyer 6 – tre franska öppna

Redaktionen

Redaktionen

Franska Beneteau går på offensiven med en ny fräck 20–fotare som ska passa alla smaker. Inte minst genom att den erbjuds i tre olika versioner. En bowrider, en walkaround och en styrpulpetare.

Två saker utmärker Beneteau Flyer 6 mer än något annat. Dels är den väldigt bred. Sedan har den en rejält utlagd för.

Detta är Beneteau Flyer Spacedeck, troligen den modellen som kommer att sälja bäst i Sverige. Det trubbiga rymliga däcket för tankarna till klassiska Boston Whaler.

Tillsammans ger detta föredömligt mycket svängrum ombord samtidigt som gången i sjön blir särdeles torr och det ska mycket till innan vågor eller ens rykvatten letar sig ombord.

Extra pulver
Båten premiärvisades på båtmässan i Paris för en månad sedan och de första provkörningarna visade att en 150-hästare på akterspegeln räcker till en toppfart på i runda slängar 35 knop. Tycker man inte att det räcker eller vill ha lite extra pulver där bak för att glänsa extra, så kan man motorisera den med ända upp till 200 hk. Då får man några knop till i toppfart. Men viktigare är kanske att man får lite extra ork vid vattenskidåkning.

Platseffektiv
Av de tre versionerna som båten erbjuds i så tror den svenska återförsäljaren att det är Beneteau Flyer 6 Spacedeck om blir den mest gångbara på våra breddgrader. Som namnet antyder påminner den mycket om en traditionell styrpulpetbåt med gott om lastutrymme såväl framför som bakom förar– och passagerarplatserna. Dessutom har den ett litet krypin med toalettutrymme och nödkoj under själva styrpulpeten.

Sundeck kan kort benämnas som en solbadarbåt med walkaroundkänsla.

Den som vill ha litet mer boendekomfort gör dock bäst i att satsa på Beneteau Flyer 6 Sundeck som mest liknar en walkaround-båt. Tack vare att den har ett förhöjt fördäck så har den också två riktiga fullängdskojer under tak i stället för nyss nämnda något torftiga nödkoj.

Sverigepremiär i maj
Sist och kanske minst gångbar i Sverige är Beneteau Flyer 6 Sportdeck som är helt öppen utan krypin och som mest liknar en renodlad vattenskidbåt så som vi känner den.

En tuff sportbåt som liknar en riktig vattenskidbåt men som lär ha mer allround sjöegenskaper.

Självklara finesser på den sistnämnda är sålunda ett stort och väldrännerat däck såväl framför som bakom en tuff vindruta, rejäl vattenskidbåge samt stuvfack för förvaring av vattenskidor, wakeboard och linor.

Det första exemplaret av Beneteau Flyer 6 (troligtvis med tilläggsnamnet Spacedeck) beräknas komma till Sverige i början av maj.

Teknisk fakta Beneteau Flyer 6:
Längd ö a: 6,22 m
Skrovlängd: 6,07 m
Bredd: 2,49 m
Vikt (utan motor): 1 000 kg
Bränsle: 170 l
Vatten: 50 l
Motor: 150 – 200 hk
Pris: Ej klart
Info: www.seacastle.se.

batar_motorbatar_2014_Beneteau_Flyer_Puff_Flyer-6-Range_diaporama

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar