Bubbelkopp ombord

Bubbelkopp ombord

Gustav Morin

Hot Tug Jacuzzi ombord.Sittbrunnen är fylld med vänner och 40-gradigt vatten och den stiliga teakklädda jacuzzin glider ljudlöst fram med kraft från en elmotor, samtidigt som det inbyggda ljudsystemet höjer stämningen.
Hot Tub Boats ger oss det bästa av två världar.

Vi har tidigare skrivit om en liknande skapelse som heter Hot Tug, en rund skorstensförsedd historia från Holland med vedeldad kamin som värmer upp vattnet.

Nu har ett företag i Seattle skapat Hot Tub. Det är en liknande variant men med mycket snyggare design och lite enklare handhavande. Vattnet hettas upp med en dieseldriven värmare och det blir tillräckligt varmt för att man ska kunna köra vilken årstid som helst. Men själva framdriften sköts alltså av en elmotor.

Med badkaret fyllt till bredden väger Hot Tub nästan ett ton och även om man därtill bjuder ombord sex fullvuxna män har visar båten ändå en halvmeter fribord ovanför ytan. Elmotorn kan knuffa upp ekipaget i fem knop och styr gör man med en liten joystick.

Batteriet håller för tio timmars körning efter att det laddats över en natt.

Festfyllt
Utan dryck och musik blir det ingen riktigt fest så självklart har Hot Tug försetts med fyra kylfack och ett rejält ljudsystem på cirka 50 watt. Bara att koppla in sin Mp3-spelare eller I-produkt, fälla upp de två flushmonterade vattentäta högtalare som poppar upp ur däck och dra igång.

I aktern finns en fin badbrygga av trä som förenklar nedkylningsprocessen efter ett het omgång i båten.

Båten är knappt fem meter lång och två meter bred. Skrovet är byggt av plast och däck och detaljer av afrikansk teak.

Hyr eller köp
Med en dollarkurs på 6,5 är priset 273 000 kr, skatt lär tillkomma. Har man vägarna förbi Seattle kan man hyra den för 119 dollar i timmen. Vi på Hamnen.se hoppas att någon i Sverige inser vilken potential det här flytetyget har och ser till att ta hem en till Sverige. Då lovar vi att ta en testtur runt Stockholm, oavsett väder, och visa att båtliv med fördel utövas inte bara på utan också i vattnet.

Läs mer om Hot Tub – badkaret som är en båt.

Gustav Morin

batar_motorbatar_2013_Hot_Tub_Hot_Tub_puff

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

Bastu_skargardsstiftelsen

Skärgårdsstiftelsen förlänger bastusäsongen

Bastuflotte_lyxig_inledningsbild

Tema havsnära boende – husbåt, bastuflotte eller både och?

Spektakulart_2018_Bastuflotte_till_Tallin_Bastuflotte_till_Tallinn_puff1

Med bastuflotte till Tallin!

Reportage_2017_Teambuilding_bastubygge_170511_-_Teambuilding

Vi bygger bastu av stenar och presenning