BWA 22 Sport – RIB på italienska

Gustav Morin

Gustav Morin

BWA_22_Sport_GT_puffFör fem år sedan upptogs anmärkningsvärt stora delar av hallarna på båtmässorna runt om i Europa av RIB-båtar i olika färger, former och varianter. Den värsta RIB-hysterin verkar ha mattats av något. Men det ryktas att italienska BWA Nautica tänker göra en satsning för att sprida sina RIB-båtar över världen.

Om det går som den italienska båtproducenten hoppas, så skriver man kontrakt med en svensk återförsäljare inom kort. Okänt viken, än så länge.

Den populäraste modellen heter BWA 22 Sport GT och påstås vara särdeles bärig, rymlig och komfortabel. Tack vare den rejäla U-soffan i aktern har den sittplatser för inte mindre än 8 personer vilket är svårslaget på en båt som bara är drygt 6,5 meter lång.

Under kortare transporter på skyddade vatten kan man även sitta på pontonerna och då ryms upp till tretton (!) personer ombord.

Förarsätet rymmer två personer och är av den typ som tillåter att man halvstår och kör vilket som bekant är att rekommendera i tuff körning på upprört vatten.

Skålade och väl stoppade stolar i all ära men inget dämpar stötar och slag som de egna benen. Bäst hade dock varit någon typ av så kallat jockeysäte som tillåter både stående och sittande körning, samtidigt som de ger störra i sidled. Något som kan vara väldigt viktigt i båtar av den här typen som ofta gillar att pressa i hög sjö.

BWA 22 Sport GT rekommenderas med 115 hk på akterspegeln men den som vill kan bestycka den med ända upp till 200 hk, vilket skulle ge en toppfart på närmare 50 knop.

Data BWA 22 Sport GT:
Längd: 6,65.
Bredd: 2,75 m.
Vikt (utan motor) 690 kg.
Bränsle 185 l.
Vatten 50 l.

Mer info: www.bwa.it

BWA_22_Sport_GT_puff

Relaterade artiklar

Sorry, we couldn't find any posts. Please try a different search.

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar