Chris–Craft Launch 36 – solskensbåt extra allt

Redaktionen

Redaktionen

Om man är förnuftig så köper man inte en utpräglad dagtursracer för 3 650 000 kr om man bor på våra breddgrader.
Men vem vill vara förnuftig?

I soliga Sarasota, Florida, är man just nu i full färd att bygga den första prototypen till det som ska bli en Chris–Craft Launch 36.

Som namnet antyder är det en 36-fotare och därmed den största båten i Chris-Crafts så kallade Launch-serie som hittills har bestått av öppna av båtar med sittbrunnar framför vindrutan, istället för massor av boutrymme.


Men i nyheten Launch 36 får man ändå skapligt med tak över huvudet för pengarna. I kabinen finns kojplatser för upp till sex personer och därtill ett lyxigt utrustat toalettutrymme med dusch, handfat och skåp och hyllor. Bara för att nämna en del som man annars inte förväntar sig i dagtursbåtar.


Men mest utmärker sig Chris-Craft Launch 36 med sina sällsynt väl tilltagna utvändiga utrymmen. Bara framför vindrutan och vid solbädden får en hel familj plats. Bättre skydd från rykvatten och fartvind får man dock om man bänkar sig i u-soffan längs bak i sittbrunnen. Utöver den finns, förutom vid förarplatsen, ytterligare två sittplatser i skydd bakom vindrutan.

Chris–Craft Launch 36 beräknas göra sig bäst med två stycken Mercruiser 8.2 L på vardera 430 hk och kommer att ha en toppfart på i runda slängar 42 knop. Mer exakta siffror får vi när den premiärvisas på Miami Boat Show den 13–17 februari. Fram till dess vill inte varvet släppa mer information än vad Hamnen.se med möda har lyckats tvinga ur dem i denna text.

I övrigt har Chris–Craft rykte om sig att tillverka särdeles sjödugliga båtar med högklassigt hantverk. Allt som allt erbjuds 16 modeller i serierna Lancer, Corsair, Carina, Catalina och nyss nämnda Launch.

Teknisk fakta Chris-Craft Launch 36:
Längd: 11,63 m
Bredd: 3,81 m
Vikt: ej klart
Toppfart: (med 2 x Mercruiser 8.2 L 430 hk): ca 42 knop
Pris: 3 650 000 kr
Mer info: www.vatt.se.

batar_motorbatar_2013_Chris-Craft_Launch_36_Puff_Puff_stor

Relaterade artiklar

racing_motorsport_2016_Raveau_409255779_1280x720

Raveau – legendarisk racer i nyproduktion

batar_motorbatar_2016_CrisCraftCapri_Ingang_CrisCraftCapri25Ingang

Capri 25 – nya retroracern från Chris-Craft

batar_motorbatar_2015_Hermes_Seven_Seas_Seven_Seas

Hermes Speedster – ny formskön retroracer

Hamnen live show med Håkkan Södergren

Storfångst med rätt ekolod och nya Chris-Craften

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar