Crescent 620 – ny soppa på gammal spik

Redaktionen

Crescent629SunRayGang1I grunden ett gammalt beprövat skrov signerat mäster Pelle Petterson. Nu uppdaterad med en befriande rak, enkel och krusidullfri inredningslayout.

Skrovet har har hängt med bra länge nu och flera soppor har kokats på samma grundrecept. Ett smart sätt att slippa dyra utvecklingskostnader.

Men så finns det också en annan sida. Detta 620-skrov, som det kallas internt, har fått mycket ros i båtmagasin genom åren och man anser uppenbarligen att det förtjänar att användas igen.

Den här gången utgör detta skrov grunden till “nya” Crescent 620 SunRay. En båt som framför allt utmärker sig med sin ovanligt rena och enkla layout. Och som i sin tur bäddar för mycket svängrum såväl framför som bakom vindrutan.

Plats för lagg och spö
Notervärt är också föredömligt gott om stuvutrymmen, där facket i durken kanske är det utrymme som imponerar mest – 3,25 meter räcker för att sluka både vattenskidor och fiskeprylar.

En så kallad anknäbb i fören underlättar när man ska ta sig ombord och iland vid hala klippor. Sittbänken i aktern kan enkelt göras om till en rymlig solbädd.

Gångegenskaperna då?

I det anrika båtmagasinet Vi båtägare, som numera är ett minne blott, kan man dock läsa följande rader i en test av detta 620-skrov 2006. Då testad av Lasse Genberg med en 150-hästare på akterspegeln. För tydlighetens skull. Det var båten, inte Genberg, som hade 150 hk på akterspegeln:

“Även om båten visade sig ha utmärkta gångegenskaper är motorn i största laget. Femtio hästar mindre hade räckt gott och väl. I farter runt fyrtio knop blir skrovet lite instabilt. En okontrollerad pendling i sidled får mig att dra av på gasen. Där, någonstans, runt trettiofem är båten riktigt trevlig att köra.”

Crescent 620 SunRay  
Längd: 6,16 m
Bredd: 2,35 m
Djupgående: 0,70 m
Vikt (utan motor): 770 kg
Motorstyrka: max 150 hk
Toppfart: 42 knop (med 150 hk)
Bränsle: 150 liter
Antal personer: 6
Mer info: www.crescent-boats.se
batar_motorbatar_2016_Crescent620SunRay_Bildspel1_Crescent629SunRayGang2

Relaterade artiklar

racing_bankappsegling_2017_SuneCHallofFame_Ingang_SuneCarlssonHallofFame

Sune Carlsson invald i seglingens Hall of Fame

nyheter_2013_reportage_hamnar_bua_490x260

Bua – oanat vackert och ett stycke fiskehistoria

Träslövsläge – sveriges mest aktiva fiskeläge?

Besök sveriges främsta fiskeläge

Bua fiskeläge - gästhamn i närheten av Varberg Halland

Bua – festligt färdmål för fiskälskare

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar