Dodici – vild partypråm med 900 hk!

Redaktionen

Finesser som isboxar, kylskåp, solbäddar, stereoanläggning hör till självklarheterna på en party- och mingelpråm.  Men 3 x 300 hästkrafter och en toppfart på 60 knop är lite mer udda.

Om man är ute efter en båt som ska fungera som party- och mingelplattform för hela släkten så finns det en lång lista på amerikanska tillverkare av pontonbåtar att välja mellan.

Men om man vill att nyss nämnda ekipage dessutom ska vara snabbast i viken så smalnar utbudet. Utan att det för den skull är kört.

900 hk!
För när det lilla familjeföretaget Premier Marine i Wyoming, Minnesota, nu släpper sina senaste modeller så hittar vi en värstingvariant med inte mindre än 3 x 300 hk på akterspegeln.

Premier Marine Dodici, som den heter, är god för närmare 60 knop och påstås vara ett under när det gäller manöverbarhet. Det gäller dock att stuva undan picknickkorgen och champagneglasen ordentligt innan man släpper alla hästkrafterna fria.

Läs även om pontonbåten Marker One som inte är lika extrem men som enligt ryktet snart ska ha en svensk återförsäljare.

Premier Marine har 19 olika varianter av pontonbåtar i sitt modellprogram och i filmen nedan syns ett urval av de senaste.

batar_motorbatar_2015_Dodici_Ingang_Ingang

Relaterade artiklar

Bennington_fartbild_2

Bennington 28 QX – första intrycken från testen

Midnight_Express_52

Midnight Express – vårens vildaste vidunder

nyheter_2018_Partybat_Ellen_Ellen_af_Bohuslan_1

Partybåtar till salu!

Spektakulart_2018_Pontonbat_Ingang_FlotteSjunkerIngang

Mot botten!

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar