En glimt av framtidens fräcka förarmiljö!

Redaktionen

Båtars förarmiljöer är ett hopplöst eftersatt område som nu har fått en knuff i rätt riktning. Här är resultatet av ett samarbete mellan Beneteau och Peugeot.

Hur kommer det sig att vem som helst kan hoppa in i vilken bil som helst och köra vart som helst utan några problem som helst?

Och att samme “vem som helst” finner sig i att leta efter de enklaste av funktioner i en lånad båt i en halv evighet utan att knorra?

Det är en gåta. Men klart är att Beneteau nu tycker att båtfolket har slösat nog med tid på att leta efter knappar till lanternor, vindrutetorkare och motorrumsfläktar.

Det som syns på bilderna är ingenting mindre än en gemensam ansträngning från jättarna Beneteau och Peugeot och en idé om hur båtars förarmiljöer bör se ut.

Här bjuds god ergonomi och logisk manövrering av alla funktioner via en plotter eller padda som är ansluten till båtens WiFi-nätverk.

Med enkla knapptryckningar sköter man allt från lanternor, lampor och fläktar till elsystem, ankarspel och navigationsutrustning.

Totalt sett är detta ett ett stort och efterlängtat steg i rätt riktning och en välkommen insats inom ett eftersatt område.

När dessa skisser blir verklighet är dock en annan fråga.

batar_motorbatar_2017_Forarmiljo_Ingang_ForarmiljoIngang

Relaterade artiklar

Beneteau_Gran_Turismo_41_inledningsbild

Gran Turismo 41 – första intrycken från testen

batar_motorbatar_2019_Beneteau_foiler_Beneteau_foiler

Beneteau sjösätter motorbåt med bärplan!

batar_segelbatar_2019_Beneteau_Oceanis_46.1_Beneteau_Oceanis_46.1_Puff

Beneteau Oceanis 46.1 – rymd i främsta rummet

batar_segelbatar_2019_Beneteau_Oceanis_30.1_Beneteau_30.1_

Beneteau Oceanis 30.1 – otrolig men ändå inte

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar