Färdig båt på en minut

Gustav Morin

Svårt att få båtplats och inget garage att förvara en trailerbar båt i? Ha den i vardagsrummet. I en påse. Det är möjligt med vikbara Quickboat som ska vara lika sjövärdig som snabb att montera.

En stor fara med hopfällbara prylar är att de tar alldeles för lång tid att sätta ihop. Vem orkar mecka i en timme för att sätta ihop den jättesmarta hopfällbara cykeln, bara för att cykla till affären och köpa mjölk? Och vem vill skruva båt när solen skiner och barnen skriker eller när morgondimman lättar och fiskarna nappar som bäst?

Nä, för att det här konceptet ska funka måste monteringsprocessen gå undan. Och på den punkten lovar tillverkaren att Quickboat lever upp till sitt namn. Det ska bara ta en minut för två lagom begåvade att sätta ihop båt, med motor och allt, på bara en minut. Tre minuter om man är ensam.

I vikt tillstånd tar båten inte mer plats än en surfingbräda och får plats på vilket biltak som helst. Måtten är då 3,6 m x 0,7 m x 0,3 m och väger 36 kg. Väska nummer två mäter 1,5 m x 1,2 m x 0,18 m och väger 18 kg. Den borde få plats i skuffen på de flesta bilar.

Båten är gjord av glasfiber och kevlar och ska fungera lika bra i sjön som vilken vanlig liten snurrebåt som helst.

Färdigmonterad är båten 3,7 m lång och 1,7 m bred. Fyra vuxna får plats och på lugnt vatten ska man kunna pressa upp den i 20 knop med en 10 hästars utombordare.

Här får man en uppfattning om hur monteringen går till.

www.quickboats.com

batar_smabatar_vattensport_2013_Quickboat_Bildspel_318739_350747941667746_139565868_n

Relaterade artiklar

batar_segelbatar_2018_BillieTwin_Ingang_BillieIngang

Billie Twin – jolle i byggsats

Vattensport_2017_Hypar_Ingang_Hypar_Ingang

Hypar – hopfällbar kajak

batprylar_2014_Maarno_Ingang_Folding_rowboat_puff

Hopfällbar roddbåt som ryms på rufftaket

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar