Feminin Silver Hawk för båttjejer

Redaktionen

Redaktionen

Silver Boats vill locka kvinnor med en speciell version av Silver Hawk.Finska Silver Boats lanserar en fritidsbåt med kvinnliga förtecken. Den populära modellen Silver Hawk får sällskap av en kvinnligare designsyster. Båten, som tillverkas i en limited edition upplaga erbjuder båttjejerna alternativ till den ofta maskulina looken på fritidsbåtar.

Hallonröda, limegröna, ljusblåa och chokladbruna falkar lyser på vit botten i båtens alla sitsar och madrasser. Även fendertskydden har fått en helt ny image. Helheten kronas av skrovets ljusblå färgsättning.

– Kvinnor är en växande grupp bland båtfolket och med designbåten svarar vi på målgruppens behov. Vid köp av båt vet vi av erfarenhet att männen väljer storlek och motorstyrkan, kvinnorna påverkar i sin tur gällande material och båtens utseende, berättar Silver Boats vd Juhani Haapaniemi om utgångsläget för den nya båten.

Silver Hawk-mönstret är designat av grafikern Nora Fleming, som tidigare designat för bland annat Marimekko. Hon hämtade inspiration från Silvers gamla Hawk-logotyp och från det finska Skärgårdshavet.

– Jag ville skapa något tidlöst, men ändå trendigt, färgglatt och levande. Den största utmaningen var att upprätthålla den visuella luftigheten och den stämning som hör båtlivet till. Därtill gällde det att hitta ett tyg som uppfyller båttygernas tekniska egenskaper, summerar designern projektets gång.

Formgivningen på båtarna har utvecklats mycket under årens lopp, men tygen och mönstren har förblivit liknande. På detta område vill Silver Boats vara en föregångare.

– Vi vill erbjuda våra kunder något unikt och uppmärksamma speciellt kvinnligt båtfolk, i planeringen av detaljer och färgsättning, säger Juhani Haapaniemi.

www.silverboats.fi

Silver Boats vill locka kvinnor med en speciell version av Silver Hawk.

Relaterade artiklar

997e77903b1db170_800x800ar

Silver Puma BR – ny rymlig tuffing på nya skrovet

LindaLindenauLasPerlas1

Hon har seglat 40 000 sjömil med 250 kvinnor

batar_motorbatar_2019_Silver_Tiger_BRz_190211_-_Helsingforsmassan_-_Silver_-_Tiger_BRz_-_bow_diskret

Silver Tiger BRz – nykomling som sticker ut!

racing_havskappsegling_2013_SCA_Volvo_Ocean_Karin_Berg_Karin_Berg_SCA_puff

Karin Berg testseglar för kvinnliga VOR-teamet

Kommentarer (0)

Lämna en kommentar