Finnmaster T7 – ny fräck finsk piggelin

Redaktionen

Förra året kom Finnmaster T8 med buller och bång. En daycruiser med många nya friska finesser. Nu kommer uppföljaren T7.

Det var många som lät sig imponeras av Finnmaster T8 när den kom förra säsongen. Fattas bara. För det var en frisk fläkt och så mycket mer än bara ännu en daycruiser i mängden. Nu kommer uppföljaren som är en meter kortare och minst lika tuff och sportig.

Precis som sin storasyster har nyheten ett rakt, strikt och befriande krusidullfritt formspråk. Något som i praktiken gör att det är föredömligt lätt att röra sig ombord.

Sittbrunnen rymmer tre fräcka sportstolar närmast bakom vindrutan. Vidare en L-soffa som kan göras om till solbädd. Och allt detta utan att det känns övermöblerat.

Utöver detta finns en lång rad lösningar som tyder på att Finnmaster har velat någonting mer. Ta bara en sådan sak som ljusinsläppet i ruffen. Tack vare stora och avlånga fönster i skrovsidan så slipper man känslan av att krypa in i en grotta när man kommer ner i ruffen. Vilket annars är vanligt på mindre daycruisers.

Kojplatser för två
Listan med detaljer och lösningar som gillas kan göras lång. Men här nöjer vi oss med att konstatera att även fördäcket är föredömligt plant och enkelt att röra sig på. Totalt finns kojplatser för två vuxna plus ytterligare två om man kan finna sig i att övernatta på solbädden.

Däremot finns inget separat toalettutrymme. När man måste utföra sina behov på spoltoaletten får man nöja sig med att bara dra för en gardin.

Finnmaster T7 rekommenderas med motorer på mellan 150-250 hk. Med det senare alternativet blir toppfarten nära 50 hissnande knop.

Finnmaster T7  
Längd: 7,00 m
Bredd: 2,59 m
Djupgående: 0,50 m
Vikt: 1 550 kg
Rek. motorstyrka: 150-250 hk
Toppfart (med 250 hk): 50 knop
Bränsle: ca 192 liter
Vatten: 10 liter
Septiktank: 47 liter
Sovplatser: 2
Mer info: www.finnmarin.fi
batar_motorbatar_2015_FinnmasterT7_Fnnmaster_T7_puff

Relaterade artiklar

Finnmaster_T9_ST_Inledningsbild

Finnmaster T9 ST – första intrycken från testen

Silver_Viper_DCz

Silver Viper DCz – första intrycken från testen

X-Yachts-motorbat-X-Power-test

X-Power 33C – första intrycken från testen

Intryck_Yamarin_67_DC_

Yamarin 67 DC – första intrycken från testen

Skriv en kommentar

Lämna en kommentar