Formel 1 – Erik Stark på pallen i säsongspremiären

Formel 1 – Erik Stark på pallen i säsongspremiären

Elias Johansson Rimsby

Erik_Stark_trea_Indonesien Grand Prix Indonesia blev ett skönt formbesked för Erik Stark som körde hem en tredjeplats på vackra Lake Toba med sitt Victory Team.

Inför Indonesiens president och ytterligare 150 000 åskådare står det nu klart att svensken fortfarande kan göra sig gällande.

– Jag är väldigt nöjd med tredjeplatsen. Inte minst för att jag och Victory Team har varit borta från båtracingen i ett par år. Det här var ett skönt formbesked för oss, säger Stark.

Se också:
Svenske Erik Stark siktar på VM-titeln i F1

Stark inledde fredagen med att vara näst snabbast på den fria tidsträningen. Dagen därpå noterade han den tredje bästa tiden i kampen om pole position inför söndagens tävling.

Promovideon inför Formel 1-eventet i Indonesien.

Snabb i starten

Svensken kom iväg bra i starten men tappade en placering efter första varvet. Det som sedan såg ut att bli en fjärdeplats förvandlades oväntat till en tredjeplats när amerikanen Shaun Torrente diskvalificerades för tjuvstart.

Erik_Stark_Indonesien_Grand_Prix
Erik Starks F1-båt är byggd i kolfiber och epoxi och toppar cirka 220 km/h med sin Mercury 400 hk.

Utmärkande för Grand Prix Indonesia var en ny typ av bana med många skarpa svängar och betydligt längre varvtider.

– Vi lyckats med allt från val av propeller till set-up i övrigt. Detta med en tydlig prioritering av bra acceleration snarare än högsta möjliga toppfart, säger Stark.

Polsk fullträff

Snabbast av alla var polacken och Bartek Marszalek som med hela 50 tävlingsstarter bakom sig aldrig tidigare stått överst på prispallen. På andra plats kom finske Sami Seilo. På åttonde plats hittar vi ytterligare en svensk, Jonas Andersson, som länge duellerade med Stark men tappade på slutet.

Till vänster – Victory Team i sin helhet. Till höger prisutdelning med 1:an Bartek Marszalek, Polen. 2:an Sami Seilo, Finland och 3:an Erik Stark, Sverige.

Skönt formbesked

– Tredjeplatsen i all ära men mest av allt värdesätter jag formbeskedet och det goda samarbetet med Victory Team. Det känns lovande inför resten av säsongen, avslutar Erik Stark.

Närmast i tävlingskalendern står Grand Prix China som avgörs den helgen den 29-30 april.

Foto: Simon Palfrader

Elias Johansson Rimsby

Erik_Stark_trea_Indonesien

Skriv kommentar

Lämna en kommentar

Relaterade artiklar

E1-batracíng-inledning

Svenska Formel-1 esset satsar på elbåtsracing

Formel1-VM-2023-prispall

Svensk storslam – etta och tvåa i Formel 1-VM 2023

Jonas-Andersson-F1-Team-Sweden

Formel 1 VM live – upplagt för dubbelt svenskt på pallen

H1_Unlimited_turbinracing

H1 Unlimited – 320 km/h i världens snabbaste båtracingklass